Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 25 Ιουνίου 2023, 18:54

Ο Αλεξάντερ Μπούμπλικ από το Καζακστάν (νο48 στον κόσμο) έκανε τη μεγάλη έκπληξη και νίκησε στον τελικό του τουρνουά του Χάλε με 2-1 σετ (6-3, 3-6, 6-3) το νο3 του ταμπλό και νο7 στην παγκόσμια κατάταξη, Αντρέι Ρούμπλεφ.

Με «όπλο» το εξαιρετικό του σερβίς ο 26χρονος Κοζάκος τενίστας πήρε το τρόπαιο στη γερμανική πόλη, το πρώτο του σε επιφάνεια με γρασίδι, λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Wimbledon. Επίσης, ο σημερινός ήταν ο δεύτερος τίτλος του το tour μετά το Μονπελιέ το 2022.

Ο Μπούμπλικ έκανε νωρίς το μπρέικ, προηγήθηκε με 2-0 του Ρούμπλεφ και με το σερβίς του να αποδεικνύεται… αδιαπέραστο για τον Ρώσο, έκανε γρήγορα το 1-0. Στον δεύτερο τελικό του στο Χάλε μέσα σε τρία χρόνια, ο Ρώσος τενίστας ήταν το απόλυτο φαβορί για το δεύτερο τρόπαιο στο 2023 μετά από εκείνο στο Μόντε Κάρλο.

Κατάφερε να ισοφαρίσει γρήγορα τα σετ, αλλά ο Κοζάκος, ο οποίος είναι αρκετά καλός στο χορτάρι με δύο τελικούς στο Νιούπορτ και παρά τα 12 διπλά λάθη που έκανε, κατάφερε να τελειώσει το ματς όπως ακριβώς το ξεκίνησε (6-3) και πανηγυρίσει το δεύτερο τίτλο του στο tour.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 25 Ιουνίου 2023, 18:57

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠέθανε συνταξιούχος της ΑΓΕΤ στο Βόλο
Επόμενο άρθροΗΠΑ: Τα υψηλά επιτόκια φέρνουν κύμα χρεοκοπιών επιχειρήσεων