Για απειλές από τον Χάρβεϊ Γουάινστιν έκανε λόγο ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Τζόζεφ Φάινς.

Ο Φάινς, που απέσπασε το χρυσό αγαλματίδιο το 1998 για την ταινία «Ερωτευμένος Σαίξπηρ», είπε ότι ο παραγωγός Χάρβεϊ Γουάινστιν χρησιμοποίησε μια συγκλονιστική «τακτική εκφοβισμού» μετά την κυκλοφορία της ταινίας και τα Όσκαρ. Στον Φάινς προσφέρθηκε μια συμφωνία πέντε ταινιών με τη Miramax, την οποία τελικά απέρριψε.

Όπως είπε, ο Χάρβεϊ Γουάινστιν τον προσκάλεσε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του για να περιγράψει με επιθετικό τρόπο το προτεινόμενο συμβόλαιο. Σύμφωνα με τον ηθοποιό, ο παραγωγός είπε «σοκαριστικά» πράγματα και επιβεβαίωσε ότι θα ήταν εξ ολοκλήρου υπεύθυνος για την καριέρα του Φάινς στο μέλλον κι αν αυτός αρνιόταν, δεν θα δούλευε ξανά στο Χόλιγουντ.

«Ήταν μια τακτική εκφοβισμού που δεν μου άρεσε», είπε ο Φάινς, σημειώνοντας ότι δεν γνώριζε τους ισχυρισμούς για βιασμό και σεξουαλική επίθεση εναντίον του Γουάινστιν εκείνη την εποχή. Οι καταγγελίες ήρθαν στο φως το 2017. «Ο τρόπος που το εξήγησε ήταν σοκ για μένα. Αλλά ξαφνικά κάθισα στο δωμάτιο, και αποφασισμένος και δυνατός μέσα μου για να πω, ξέρετε τι, δεν είμαι υποχρεωμένος να το κάνω. Αποχωρώ».

Ο Φάινς πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει ότι η απόφασή του αυτή τον έβλαψε τελικά στην καριέρα του.

Εκπρόσωπος του φυλακισμένου Γουάινστιν δημοσίευσε ένα σχόλιο στην «The Independent» αρνούμενος τη δήλωση του ηθοποιού.

«Η Miramax δεν του πρόσφερε να γυρίσει πολλές ταινίας», είπε ο εκπρόσωπος. «Ο Χάρβεϊ θεωρεί τον Τζο σπουδαίο ηθοποιό, αλλά πιστεύει ότι είτε θυμάται λάθος είτε προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το όνομα και την τρέχουσα κατάσταση του Χάρβεϊ για να αποκτήσει δημοσιότητα».

   

To άρθρο Αποκαλύψεις από τον οσκαρικό ηθοποιό Τζόζεφ Φάινς για τον Γουάινστιν – «Με απείλησε ότι δεν θα ξαναδουλέψω στο Χόλιγουντ» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο56 νεκροί διανομείς στους δρόμους τα τελευταία χρόνια
Επόμενο άρθροΑπό αύριο τα δρομολόγια στη γραμμή Μαντούδι – Σκιάθος – Σκόπελος