Την ερχόμενη Τετάρτη, 5η Ιουλίου 2023 και ώρα 8:30 μ.μ., ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος εγκαινιάζει το Αστρονομικό Παρατηρητήριο στην κορυφή του Αγίου Στεφάνου (πρώην Σωρού), για να το χρησιμοποιήσει η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος της πόλης μας, η οποία διάγει φέτος το 33ο έτος της ζωντανής παρουσίας της στο Βόλο με πρόεδρο πλέον τον κ. Λουκά Ζαχείλα.

Ο χώρος του Παρατηρητηρίου είναι ένας επίπεδος κυκλικός τσιμεντροστρωμένος χώρος, προς το νότιο μέρος της κορυφογραμμής, ώστε να μην επηρεάζεται από τη φωτορρύπανση της πόλης του Βόλου, που βρίσκεται στα βορεινά του. Στο ανατολικό μέρος του χώρου, προς την κορυφή «Σταυρός» έχουν στηθεί κερκίδες 100 ατόμων περίπου, για να παρακολουθούν άνετα τα τεκταινόμενα της κάθε αστροβραδιάς οι μαθητές και οι άλλοι επισκέπτες. Όλα αυτά και αρκετά άλλα με την φροντίδα και επιμέλεια των υπηρεσιών του Δήμου Βόλου. Την όλη επίβλεψη είχε ο κ. Γεώργιος Μουλάς, ενώ την κατασκευαστική εργασία έκανε η τεχνική υπηρεσία του Δήμου με τον αντιδήμαρχο κ. Αθανάσιο Θεοδώρου και τη διευθύντρια κ. Ελένη Προβιά. Σημαντικά βοήθησε και ο αντιδήμαρχος πολεοδομικού σχεδιασμού κ. Αριστείδης Σαββάκης.

Περίπου 150 μ. πριν από το Αστρονομικό Παρατηρητήριο έχει διαμορφωθεί χώρος πάρκινγκ, για τα αυτοκίνητα και τα λεωφορεία που έρχονται με μαθητές από το Βόλο και από όλη την Ελλάδα για να παρακολουθήσουν τις αστροβραδιές της Εταιρείας με τα πολλά τηλεσκόπια των μελών της.
Στην τελετή των εγκαινίων και στην επακόλουθη αστροβραδιά μπορούν να προσέλθουν όλα τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, όλα τα Μέλη της Εταιρείας και πολυάριθμοι Βολιώτες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ
– 19:45 Αναχώρηση λεωφορείου από τα Δικαστήρια του Βόλου (5€ αντίτιμο).
– 20:15 Άφιξη λεωφορείου στο “Αστρονομικό Παρατηρητήριο” του Αγίου Στεφάνου και προσέλευση επισήμων και κόσμου.
– 20:30 Έναρξη εγκαινίων – Αγιασμός από τον π. Νικόλαο … – προσφωνήσεις
– 21:00 Τέλος των εγκαινίων και των ομιλιών.
– Προετοιμασία των τηλεσκοπίων για την Αστροβραδιά.
21:30-23:00 Αστροπαρατηρηση μέσα από τα τηλεσκόπια της Ομάδας Αστροπαρατήρησης της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος.
23:00 Αναχώρηση λεωφορείου από το “Αστρονομικό Παρατηρητήριο” και
23:30 Άφιξη λεωφορείου στα Δικαστήρια του Βόλου.

Προηγούμενο άρθροΆρχισε η μάχη διαδοχής του Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ – Τα σενάρια για την επόμενη μέρα
Επόμενο άρθροΕγγραφές στους παιδικούς και ΚΔΑΠ του Δήμου Ρήγα Φεραίου