Την υποψηφιότητα του για την δημαρχία του Δήμου Νοτίου Πηλίου ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου ο κ. Γιάννης Σωλήνης, παρουσιάζωντας παράλληλα το όραμά της παράταξής του για έναν “δυνατό, αναπτυξιακό Δήμο”. Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Σωλήνης εργάζεται ως ουρολόγος στο Νοσοκομείο Βόλου, ενώ τα τελευταία 8 χρόνια κατοικεί μόνιμα στην Αργαλαστή.

Για τον κ. Σωλήνη, κύριος στόχος της παράταξης αποτελεί το “να μπορούν οι δημότες να έχουν τον πρώτο λόγο στα κέντρα λήψης αποφάσεων και όχι να είναι απλοί χειροκροτητές”. Με αυτή την αφορμή, ο κ. Σωλήνης άσκησε έντονη κριτική στην τωρινή δημοτική αρχή του κ. Μιτζικού, κατηγορώντας τον Δήμαρχο ότι “δεν έχει κανένα σχέδιο για τα μείζονα θέματα της περιοχής που αλλοιώνουν την εικόνα του Δήμου και υποθηκεύουν το μέλλον του”. Ο κ. Σωλήνης συνέχισε την “επίθεση” στον κ. Μιτζικό, τονίζωντας πως ο Δήμος Νοτίου Πηλίου κατά τη διάρκεια της θητείας του έχει γίνει “προνομιούχος πρωταγωνιστής διαφθοράς και γκρίζο πεδίο που επικρατεί σκοτάδι”.

Όσον αφορά τώρα το όραμα του κ. Σωλήνη, το κίνητρο πίσω από την απόφαση του να διεκδικήσει την δημαρχία ήταν να εφαρμόσει στο Νότιο Πήλιο “αρχές ισοτιμίας, δικαιοσύνης εντιμότητας και διαφάνειας”. Ακόμη περισσότερο, ο κ. Σωλήνης τόνισε πως είναι καιρός να απαλλαχθεί ο Δήμος από “την αδιαφάνεια, τις πελατειακές πρακτικές και τη μετριότητα”. Το πρόγραμμα του κ. Σωλήνη περιέχει άμεσες δράσεις για την ισχυροποίηση του πρωτογενούς τομέα και την έμφαση στον τουρισμό. Επίσης στάθηκε στον πολιτισμό, εξηγώντας πως ο Δήμος πρέπει να εκμεταλλευτεί την πλούσια ιστορία του. Ακόμη τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη για την περαιτέρω ενίσχυση των υπηρεσιών, την στελέχωσή τους και την αναζήτηση χρηματοδοτικών εργαλείων για την ,βελτίωση των υποδομών όπως δρόμοι και δίκτυα ύδρευσης.

Ο κ. Σωλήνης εν τέλει επιβεβαίωσε ότι κατεβαίνει ανεξάρτητα, χωρίς καμία κομματική υποστήριξη, ενώ ενημέρωσε πως μέχρι το τέλος Ιουλίου θα ανακοινωθούν και τα μέλη του συνδυασμού, τα οποία θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο.

Προηγούμενο άρθροΕλληνοτουρκικά: Οι προσδοκίες της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν
Επόμενο άρθροΗ θρυλική παράσταση του Γ. Καπουτζίδη «Όποιος θέλει να χωρίσει…να σηκώσει το χέρι του!» στις 25 Ιουλίου στον Βόλο