Αστυνομικοί του Τμήματος Βόλου, συνέλαβαν χθες Κυριακή το πρωί έναν 30χρονο, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για παράβαση των νομοθεσιών περί ζωοκτονίας και περί ευζωίας ζώων συντροφιάς. Με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία, έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του 30χρονου για τις παραπάνω κατηγορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Αστυνομίας, το βράδυ του Σαββάτου σε παραποτάμια περιοχή της πόλης του Βόλου, από αστυνομικούς ανευρέθηκαν δύο άλογα, ιδιοκτησίας του δράστη, ένα εκ των οποίων νεκρό και το άλλο εν ζωή, περιδεμένο με σκοινί.

Η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν άμεση, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη, σε βάρος του οποίου βεβαιώθηκαν διοικητικά πρόστιμα, συνολικού ύψους 60.000 ευρώ.

Το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου έχει αναλάβει την διαδικασία της προανάκρισης, ενώ ο 30χρονος που συνελήφθη αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το περιστατικό βγήκε στην επιφάνεια μέσω της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου, οι εκπρόσωποι της οποίας ειδοποιήθηκαν από την αστυνομία για το συμβάν. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες κάποιος έδεσε δύο άλογα στον Κραυσίδωνα κοντά στην περιοχή Τσαλαπάτα. Το ένα μπλέχτηκε στα σχοινιά και δυστυχώς πνίγηκε, ενώ το άλλο βρισκόταν σε κατάσταση σοκ. Η Φιλοζωική Βόλου έκανε αίτημα να φιλοξενηθεί το δεύτερο άλογο σε δομές προστασίας ζώων.

Προηγούμενο άρθροΑιγαίο: Πώς θα ενισχυθεί το γάλα για παραγωγή τυριών και γιαούρτης
Επόμενο άρθροΠαρών το Επιμελητήριο Μαγνησίας στη Γενική Συνέλευση του INSULEUR