Σε δήλωσή του με αφορμή τις προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, αναφέρει, ότι “μόλις 2 λεπτά αφιέρωσε ο εκ νέου Πρωθυπουργός στις προγραμματικές του δηλώσεις για τα εθνικά θέματα και την εξωτερική πολιτική της χώρας.

Μέσα σε αυτά, δεν είπε κουβέντα για την επιβολή ευρωπαϊκών κυρώσεων στην Τουρκία, αν συνεχίσει τις προκλήσεις και την εργαλειοποίηση των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών. Δε μίλησε για κόκκινες γραμμές στην εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και το δικαίωμα αμυντικής προάσπισής της και ιδίως των ελληνικών νησιών.Δεν έκανε καμία αναφορά στην ιστορική Συνθήκη της Λωζάνης που κλείνει σε λίγες ημέρες100 χρόνια και την οποία συστηματικά παραβιάζει και αμφισβητεί η Τουρκία, παρόλο που ο ίδιος δε δίστασε να παίξει προεκλογικά παιχνίδια με το ευαίσθητο ζήτημα της Ροδόπης.

Είπε, όμως, ότι «δεν πρέπει να φοβόμαστε να διαπραγματευτούμε» έχοντας ήδη δεχτεί το Turkaegeanκαι ενώ η Τουρκία κάνει σκληρά παζάρια απαιτώντας να ονομάζονται «τουρκικά στενά» τα στενά των Δαρδανελλίωνκαι να περιγράφεται η Κύπρος με συντεταγμένες και όχι με το όνομά της.

Βουβή η ελληνική εξωτερική πολιτική, βουβός και ο κ. Μητσοτάκης μας αφήνει να συμπεράνουμε πολλά περισσότερα από όσα επέλεξε να παραλείψει παρά από όσα ανέφερε στη γενικόλογη τοποθέτησή του. Άλλωστε, «έξυπνα» φρόντισε και προεκλογικά να μην αγγίξει τα κρίσιμα γεωπολιτικά ζητήματα που βρίσκονται μπροστά μας.

Η Τουρκία κατά την πάγια τακτική της αμφισβητεί διεθνείς συνθήκες και δημιουργεί γκρίζες ζώνες γιατί στο βάθος βλέπει τα πλούσια κοιτάσματα ενέργειας της Ανατολικής Μεσογείου την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης αναζητά ευκαιρίες για «δημιουργικές λύσεις» στις διαφορές των δύο χωρών.

Προηγούμενο άρθροΕκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Βόλου
Επόμενο άρθροΒορίδης: «Η νομοθετική ρύθμιση δούλεψε γιατί ο Κασιδιάρης είναι εκτός Βουλής» – Τι είπε για τον γάμο των ομοφυλόφιλων