Σε δυο χρόνια ο αθλητικός κόσμος της Νέας Σμύρνης θα μπει στο νέο κλειστό γυμναστήριο της πόλης.

Εξελίσσεται η κατασκευή του νέου κλειστού Γυμναστηρίου βιοκλιματικού – πολυδύναμου αθλητικού κέντρου του Δήμου Νέας Σμύρνης. Η ανέγερση προχωρά απρόσκοπτα καθώς βρέθηκαν οι λύσεις που απαιτούνταν ώστε τα έργα να προχωρήσουν σύμφωνα με το σχεδιασμό που έχει γίνει.

Η κατασκευή του Βιοκλιματικού γυμναστηρίου, χρηματοδοτείται με πόρους της Περιφέρειας Αττικής συνολικού προϋπολογισμού  21.800.000 ευρώ. Η υλοποίηση του σημαντικού αθλητικού έργου ορίζεται εντός των επόμενων 2 ετών.

Το έργο, να θυμίσουμε ότι είχε σταματήσει εξαιτίας κάποιων προβλημάτων που προέκυψαν αναφορικά με τον σχεδιασμό του αλλά και λόγω ανατιμήσεων στις πρώτες ύλες, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η ουσία είναι πως όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν όπως φαίνεται και το μεγαλύτερο αθλητικό έργο στη σύγχρονη ιστορία της Νέας Σμύρνης θα παραδοθεί στους Δημότες και τις ομάδες. Πρόκειται αναμφίβολα για ένα εμβληματικό έργο που θα αξιοποιηθεί από όλη την αθλητική κοινότητα του Δήμου Νέας Σμύρνης και αποτελεί «παράσημο» της Δημοτικής Αρχής Σταύρου Τζουλάκη αφού είναι ένα έργο που θα απολαύσουν πολλές γενιές νεοσμυρνιωτών.

Το νέο Πολυδύναμο Αθλητικό Κέντρο κατασκευάζεται επί των οδών Αρτάκης και Εθνικής Στέγης, στη θέση του παλιού κλειστού γυμναστηρίου. Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτήριο πολλαπλών χρήσεων με χωρητικότητα 3.514 θέσεων, που θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για εξοικονόμηση ενέργειας και με αυτόνομη – κατά το δυνατόν – ενεργειακή κάλυψη των αναγκών του.

Θα διαθέτει επίσης όλες όσες κρίνονται απαραίτητες θέσεις εγκατάστασης εναλλακτικών συστημάτων ηλεκτρικού ρεύματος, θέρμανσης και ψύξης. Ο συνδυασμός της ενεργειακής κάλυψης με τη βιοκλιματική αντιμετώπιση των συστημάτων δόμησης θα προβάλλει την αποδοτικότητα των λειτουργιών του κτιρίου όχι μόνο στα αθλητικά αλλά και στα κοινωνικά δρώμενα του Δήμου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔΕΥΑΜΒ: Εξοικονόμηση νερού – Προσέχουμε για να έχουμε
Επόμενο άρθροΗμερίδα με θέμα «Επίκαιρα ζητήματα στις διαδικασίες ανάθεσης και υλοποίησης Δημοσίων Συμβάσεων Έργων»