Είμαστε αλληλέγγυοι με τον αγώνα των αγροτών που παλεύουν για την επιβίωση, για να παραμείνουν στη γη τους και να συνεχίσουν να την καλλιεργούν, αναφέρουν σε ανακοίνωση εργατικά σωματεία και φορείς του Βόλου.

”Ο αγώνας αυτός αφορά όλο το λαό γιατί στρέφεται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιδιώκουν να συγκεντρωθεί η αγροτική γη και η παραγωγή σε όλο και λιγότερα χέρια. Οι αγρότες διεκδικούν μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση σε φάρμακα, λιπάσματα, ζωοτροφές καθώς και κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια, πλαφόν στα 7 λεπτά την κιλοβατώρα στο ηλεκτρικό ρεύμα. Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα για την επιβίωσή τους”, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Οι φορείς καλούν κάθε συνδικαλιστή, όλα τα σωματεία και τους φορείς να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα τη αγροτιάς και να συμμετέχουν μαζικά και μαχητικά στην αγροτική κινητοποίηση την Παρασκευή 14 Ιουλίου στις 8:00 το βράδυ στην πλατεία Ελευθερίας.

Σύμφωνα με τα σωματεία και τους φορείς ”η κυβέρνηση όχι μόνο δεν δίνει λύσεις αλλά συνεχίζει με περισσότερη ένταση την αντιλαϊκή της πολιτική. Η διέξοδος βρίσκεται στον κοινό αγώνα εργατών, αγροτών, όλου του λαού για τα δικαιώματά μας για την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών μας, για τη ζωή που μας αξίζει.

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση της Παρασκευής και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των αγροτών για:
– Αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος των παραγωγών, των οποίων οι καλλιέργειες έχουν υποστεί ζημιά, καθώς είναι δεδομένο ότι η παραγωγή φέτος θα είναι μειωμένη και τα έσοδά τους λιγότερα.
– Άμεσες εκτιμήσεις και γρήγορη πληρωμή αποζημιώσεων στους παραγωγούς, καθώς το τεράστιο κόστος παραγωγής τη φετινή χρονιά δημιουργεί ζητήματα ρευστότητας.
– Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε οι παραγωγοί να αποζημιώνονται στο 100% για όλα τα ζημιογόνα αίτια στην παραγωγή και το κεφάλαιο”.

Προηγούμενο άρθροΆνδρας εκτός εαυτού χτύπησε δυο φορές περιπολικό με το αυτοκίνητό του
Επόμενο άρθροΚαύσωνας «Κλέων»: Ποιες περιοχές θα… καούν την Παρασκευή – Δείτε live την πορεία του φαινομένου