Ο Ναυτικός Όμιλος Βόλου και Αργοναύτες θα φιλοξενήσουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα την διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας Νεότητας ILCA4, το οποίο θα διεξαχθεί τον Ιούλιο του 2023 στην ακτή Αναύρου.

Το ποσοστό συμμετοχής αθλητών είναι μεγαλύτερο από κάθε άλλη χρονιά. Αθλητές από όλο τον κόσμο θα επισκεφθούν την Ελλάδα για να συμμετάσχουν σε αυτή την μοναδική εμπειρία, αθλητές, προπονητές, συνοδοί από 48 διαφορετικές χώρες!

Στις 15-19 Ιουλίου θα προηγηθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα PreRegatta, ίδιας κλάσης με το παγκόσμιο, με συμμετοχή των περισσότερων συμμετεχόντων του Παγκοσμίου. Θα ακολουθήσει έπειτα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στις 22-30 Ιουλίου.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΝΟΒΑ Λάμπης Τσουκαλάς τόνισε ότι «Ο Όμιλος μας θα μπει στον παγκόσμιο χάρτη αντίστοιχων διοργανώσεων ώστε και στο μέλλον να αναλαμβάνει διεθνείς ναυταθλητικούς αγώνες. Μέσω του αγώνα θα προβληθούν οι ομορφιές της πόλης μας και της γύρω περιοχής προσελκύοντας αυξημένο πληθυσμό τουριστών. Επίσης, θα υποστηριχθούν πολλές ξενοδοχειακές μονάδες, επιχειρήσεις εστίασης και άλλες ομοειδείς αφού θα επισκεφθούν την πόλη μας όχι μόνο αθλητές αλλά και πολυπληθείς ομάδες υποστήριξης».

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα είναι μία φαντασμαγορική γιορτή αθλητισμού, ένα παγκόσμιο αθλητικό – τουριστικό γεγονός, το οποίο θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη αθλητική συνάντηση από όλο τον κόσμο.

Η διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος τελεί υπό την αιγίδα σημαντικών φορέων όπως: Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, Δήμος Βόλου και Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Προηγούμενο άρθροΗμερίδα με θέμα: «Επίκαιρα ζητήματα στις διαδικασίες ανάθεσης και υλοποίησης Δημοσίων Συμβάσεων Έργων”
Επόμενο άρθροΑλιεία: Πληρωμή αποζημιώσεων ύψους 604.511,79 ευρώ