Απαντήσεις από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με το αν ισχύει αλλά και τι εννοεί ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όταν λέει ότι «το βασικότερο θέμα που έθεσε» κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, ήταν «τα ζητήματα της Δυτικής Θράκης», ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρωθυπουργό για «πατριδοκαπηλία», την οποία χαρακτηρίζει «επικίνδυνη» και καταλήγει σημειώνοντας πως: «αναμένουμε ενημέρωση και ξεκάθαρες απαντήσεις για τη συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο, για το θέμα της Θράκης και για τις αναφορές του κ. Μητσοτάκη σε «υποχωρήσεις» σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Σήμερα ο κ. Ερντογάν ανακοίνωσε ότι ‘το βασικότερο θέμα που έθεσε’ στον Έλληνα Πρωθυπουργό ήταν ‘τα ζητήματα της Δυτικής Θράκης’ προαναγγέλλοντας και σχετικές ελληνοτουρκικές διαβουλεύσεις των Υπουργείων Εξωτερικών.

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει άμεσα αν ισχύει ότι αποδέχθηκε διαπραγμάτευση με την Τουρκία για ζητήματα που αφορούν Έλληνες πολίτες. Ειδικά αφού εκμεταλλεύθηκε προεκλογικά με τον χειρότερο τρόπο το ζήτημα της Θράκης, διατυμπανίζοντας ότι θα το θέσει ο ίδιος στον Τούρκο Πρόεδρο και αδιαφορώντας για τις συνέπειες που έχουν οι ενέργειές του για τα εθνικά συμφέροντα.

Εάν οι δηλώσεις Ερντογάν ισχύουν, επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά πόσο επικίνδυνη είναι η πατριδοκαπηλία του κ. Μητσοτάκη για τη χώρα.

Αναμένουμε ενημέρωση και ξεκάθαρες απαντήσεις για τη συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο, για το θέμα της Θράκης και για τις αναφορές του κ. Μητσοτάκη σε «υποχωρήσεις» σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας.

Οι δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Σε δηλώσεις που έκανε σήμερα, Παρασκευή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στο ζήτημα της Ροδόπης και συνολικά της Δυτικής Θράκης, αφού όπως αποκάλυψε χθες σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ένα από τα θέματα συζήτησης ανάμεσα στους δύο ηγέτες.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι «το βασικότερο θέμα που του έθεσα είναι σχετικά με τα προβλήματα της Δυτικής Θράκης. Θέλουμε να τα ξεπεράσουμε αυτά… Να ξεπεράσουμε το θέμα με τους μουφτήδες. Και οι πρεσβευτές μας θα κάνουν συναντήσεις, θα κάνουν τις προετοιμασίες όπως και οι υπουργοί Eξωτερικών μας, και αργότερα οι δυο ηγέτες θα συναντηθούμε και θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜεγάλη φωτιά στην Εύβοια – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Επόμενο άρθροΑδειοδότηση, κυκλική οικονομία και ενδυνάμωση συνεργασίας, κυριάρχησαν στη συνάντηση των Γενικών Διευθυντών στο Βόλο