Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας πραγματοποιείται η κρίσιμη ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ που είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει το πρωί του Σαββάτου. Το in μεταδίδει από τη συνεδρίαση λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις.

Από τις διεργασίες θα προκύψουν οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και οι αποφάσεις για τη διεξαγωγή συνεδρίου ενώ στο τραπέζι θα τεθεί και το θέμα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ήδη έχουν ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους οι Έφη Αχτσιόγλου και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ το επικρατέστερο σενάριο είναι ότι τη συμμετοχή του στην κούρσα διαδοχής θα ανακοινώσει και ο Νίκος Παππάς.

Ανοιχτό μένει το ζήτημα του τι θα αποφασίσει να κάνει ο Παύλος Πολάκης, ενώ ο Διονύσης Τεμπονέρας φαίνεται να μένει εκτός της διεκδίκησης της ηγεσίας εφόσον δεν συμφωνεί με τον οδικό χάρτη που έχει προταθεί. Όπως έχει γίνει γνωστό ο ίδιος θα καταθέσει εκ νέου στην ΚΕ την πρότασή για τη διεξαγωγή συνεδρίου και εκλογής οργάνων.

Ο οδικός χάρτης

Ο εν λόγω οδικός χάρτης που πλειοψήφησε στην Πολιτική Γραμματεία και θα κατατεθεί στην ΚΕ προβλέπει τη διεξαγωγή διαρκούς συνεδρίου στις 26-27 Αυγούστου, με τη σύνθεση του προηγούμενου, όπου αναμένεται να εγκριθούν οι υποψηφιότητες για την προεδρία, εκλογές στις 3 Σεπτεμβρίου και αν υπάρχουν πάνω από δύο υποψήφιοι θα στηθούν εκ νέου κάλπες στις 10 Σεπτεμβρίου, και σε κάθε περίπτωση πριν από τη ΔΕΘ.

Δικαίωμα ψήφου για την εκλογή προέδρου θα έχουν όσοι είναι ή όσοι γίνουν μέλη του κόμματος μέχρι την ημέρα της πρώτης εκλογικής διαδικασίας. Τον Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί έκτακτο συνέδριο μετά τις αυτοδοικητικές εκλογές.

Το in μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις.

Δείτε live τις εξελίξεις

10:44 Δείτε στιγμιότυπα από την προσέλευση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠάτρα: Αναστάτωση μετά από φωτιά σε στέγη εστιατορίου – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Επόμενο άρθροΝέο έργο για τη συντήρηση του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Βόλου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας