Συνεχίζει τον πολύ δύσκολο αγώνα ζωής που δίνει ο 21χρονος Βολιώτης Γεράσιμος-Ιάσων Γεωργιάδης, μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι της επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με εμπορική, τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη.

Τώρα πρέπει να παλέψει, εκτός των άλλων και με έναν ανθεκτικό ενδονοσοκομειακό μύκητα που κόλλησε κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στο ελληνικό νοσοκομείο. Εξαιτίας της μυκητιακής μόλυνσης αναγκάστηκε να φύγει με την οικογένειά του και από το ”International Neuroscience Institute”, στο Ανόβερο της Γερμανίας, που θεωρείται από τα καλύτερα κέντρα αποκατάστασης στον κόσμο, έπειτα από μόλις 10 ημέρες νοσηλείας.

Ετσι, οι πληροφορίες που ανέφεραν ότι ο Γεράσιμος θα μεταφερόταν σε άλλο πρότυπο κέντρο αποκατάστασης στην Χαϊδελβέργη επισης της Γερμανίας, δεν φαίνεται να ισχύουν γιατί ο 21χρονος φοιτητής φέρεται ότι έχει επιστρέψει στην Ελλάδα και να νοσηλεύεται πάλι στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, αντιμετωπίζοντας το δύσκολο μύκητα.

Παρά τις ιατρικές προσπάθειες στο Ανόβερο, ο μύκητας αποδείχθηκε πολύ ανθεκτικός στα φάρμακα. Ετσι, μόλις 10 ημέρες μετά τη μεταφορά του στη Γερμανία, υπό τον φόβο διασποράς στο κέντρο, οι υπεύθυνοί του ενημέρωσαν τους γονείς του Βολιώτη φοιτητή ότι δεν μπορούσαν να τον φιλοξενήσουν άλλο, παρόλο που είχαν εισπράξει και ένα τεράστιο χρηματικό ποσό για θεραπείες μηνών.

Ο Γεράσιμος δείχνει μια αργή διαδικασία για την ανάκτηση της επικοινωνίας του με το περιβάλλον. Σίγουρα χρειάζεται πολλή προσπάθεια και υπομονή.

Οι ευχές όλων των Ελλήνων συνοδεύουν το άτυχο παληκάρι.

Προηγούμενο άρθροΕκτός κινδύνου η 25χρονη που μαχαιρώθηκε μπροστά στο παιδί της από τον σύντροφό της στην Πάτρα
Επόμενο άρθροΕρχεται στο λιμάνι του Βόλου εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο