Άμεση πρόσβαση των πολιτών σε όλα τα φάρμακα, συγκράτηση της φαρμακευτικής δαπάνης και διασφάλιση της βιωσιμότητας του συστήματος υγείας, με παράλληλη προώθηση των πλάνων ανάπτυξης των φαρμακευτικών επιχειρήσεων, περιλαμβάνονται στις προτεραιότητες του υπουργείου Υγείας για τον κλάδο του φαρμάκου.

Τα παραπάνω τονίσθηκαν στην πρώτη συνάντηση του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τους εκπροσώπους του Δ.Σ. του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) στο Υπουργείο Υγείας.

Οι εκπρόσωποι του ΣΦΕΕ κατέθεσαν συνοπτική λίστα με τις άμεσες εκκρεμότητες και τόνισαν ότι ο κλάδος του φαρμάκου θα σταθεί αρωγός σε κάθε πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας που υπηρετεί την ανάπτυξη, την πρόοδο και πάνω από όλα το όφελος των Ελλήνων ασθενών.

Στα ζητήματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι της φαρμακοβιομηχανίας ήταν η ανάγκη μείωσης του clawback και αύξησης της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης, η αντιμετώπιση των ελλείψεων φαρμάκων, καθώς και η θεσμοθέτηση διαρθρωτικών μέτρων για τη συγκράτηση της φαρμακευτικής δαπάνης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε πως το Υπουργείο αναγνωρίζει τη βιομηχανία του φαρμάκου ως πυλώνα ανάπτυξης για την Υγεία και είναι σημαντικό να διασφαλιστεί σε βάθος χρόνου η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, ενώ έκανε ξεχωριστή μνεία για την αναγκαιότητα της πρόσβασης των ασθενών σε όλα φάρμακα, ώστε το Σύστημα Υγείας να υπηρετεί εμπράκτως και πλήρως τους πολίτες.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, καθώς και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΦΕΕ Ολύμπιος Παπαδημητρίου, οι Αντιπρόεδροι του Δ.Σ. Κώστας Παναγούλιας, Ζαχαρίας Ραγκούσης, Μάριος Κοσμίδης, Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Γενικός Διευθυντής του ΣΦΕΕ Μιχάλης Χειμώνας.

Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, κατέληξε στην συμφωνία για τη δημιουργία ομάδων εργασίας οι οποίες θα επεξεργαστούν τα ζητήματα που απασχολούν τόσο τη φαρμακοβιομηχανία, όσο και το σύστημα υγείας σε ότι αφορά τη φαρμακευτική περίθαλψη των πολιτών, με στόχο να βρεθούν λύσεις προς όφελος των ασθενών και της χώρας.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑπροσπέλαστα τα πεζοδρόμια στην οδό Φερών (εικόνες)
Επόμενο άρθροΧρυσοχοΐδης – ΕΚΑΒ: 250 προσλήψεις Επικουρικού Προσωπικού Πληρωμάτων Ασθενοφόρων για περαιτέρω στελέχωση