Η φωτιά καίει δασική έκταση και στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Νέος συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική καθώς πριν από λίγα λεπτά ξέσπασε νέα φωτιά στο Δαφνί.

Η φωτιά καίει δασική έκταση και στο σημείο έχουν σπεύσει 16 πυροσβέστες με 6 οχήματα ενώ συνδράμουν στις επιχειρήσεις και 3 ελικόπτερα.

Όπως έγινε γνωστό, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει από χθες, σε Ανατολική Αττική, Λουτράκι και Δερβενοχώρια, επιστρέφει εκτάκτως από τις Βρυξέλλες.

Δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες

Σημειώνεται ότι πολύ υψηλή επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών αναμένουμε την Τρίτη και την Τετάρτη, 18 – 19.07.2023, στο Αιγαίο, την ανατολική ηπειρωτική χώρα και τοπικά στη Δυτική Πελοπόνησσο.

Αιτία των πολύ δυσμενών πυρομετεωρολογικών συνθηκών αποτελούν οι ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι (6-7 bf, τοπικά 8 bf) πάνω από το Αιγαίο και την ανατολική ηπειρωτική χώρα, σε συνδυασμό με τις πολύ θερμές και ξηρές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, και οι οποίες έχουν αυξήσει σημαντικά την ευφλεκτότητα των δασικών καυσίμων. Συνολικά, οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες την Τρίτη 18.07.2023 και τη Τετάρτη 19.07.2023 αναμένεται να χαρακτηριστούν από τον ιδιαίτερα επικίνδυνο, για την εκδήλωση και εξάπλωση δασικών πυρκαγιών, τύπο καιρού Hot – Dry – Windy.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑπάντηση του Δήμου Βόλου σε όσους ”ενοχλούνται” από την κατασκευή ποδηλατοδρόμων στην πόλη
Επόμενο άρθρο«Είναι και νέα και δοκιμασμένη και παλιά» – Δήλωση στήριξη του Αριστείδη Μπαλτά στην Έφη Αχτσιόγλου