Με αφορμή καταγγελίες και δημοσιεύματα περιοίκων, η Εισαγγελία Βόλου έδωσε εντολή για επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις αυτοσχέδιες κόντρες με αυτοκίνητα και δίκυκλα που πραγματοποιούνται στις περιοχές του Διμηνίου και της Ν. Αγχιάλου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η Εισαγγελία Βόλου ανέθεσε την προκαταρκτική στον Πταισματοδίκη, με τις προβλεπόμενες διαδικασίες να περιλαμβάνουν τον σχηματισμό δικογραφίας με διερευνόμενο αδίκημα την παραβίαση καθήκοντος. Πιο συγκεκριμένα, θα εξεταστούν οι συναρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την διαχείριση των συγκεκριμένων δρόμων. Το αποτέλεσμα της εξέτασης θα προκύψει από έγγραφα και καταθέσεις σχετικά με το αν ελήφθησαν τα απαιτούμενα μέτρα σε οδικά σημεία και αν γίνονται έλεγχοι προς την αποτροπή τέτοιων φαινομένων.

Ειδικότερα, στόχος της προκαταρκτικής είναι να ελεγχθεί το εάν οι συναρμόδιες υπηρεσίες, για παράδειγμα η Τροχαία, ο Δήμος, η Περιφέρεια κλπ, τήρησαν τα απαραίτητα μέτρα ελέγχου στος δρόμους που λαμβάνουν μέρος οι κόντρες. Αυτά τα μέτρα αφορούν μεταξύ άλλων, εάν πραγματοποιούνται συχνοί έλεγχοι της Τροχαίας σε αναβάτες και οδηγούς, όπως επίσης και το κατά πόσο υπάρχει επαρκής φωτισμός και σήμανση στα απαραίτητα σημεία των οδών.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως η Εισαγγελία έδωσε εντολή στην υπηρεσία της Τροχαίας, για άμεση λήψη μέτρων αποφυγής των αυτοσχέδιων αγώνων, με τακτικά μπλόκα, ελέγχους και βεβαιώσης σχετικών παραβάσεων με επιβολή προστίμων. Υπενθυμίζεται πως σε περίπτωση σύλληψης για κόντρες, οι δράστες θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες επικίνδυνης οδήγησης σε βαθμό πλημμελήματος.

Οι καταγγελίες των περιοίκων έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα, με μεγάλη αφορμή να αποτελεί το τροχαίο δυστύχημα με θύμα τον 17χρονο Θανάση Τσιτσόγλου, το οποίο φυσικά δεν συνέβη στα πλαίσια αγώνων, αλλά φέρνει στο προσκήνιο την επικινδυνότητα του δρόμου.

 

Προηγούμενο άρθροΝεκρή 53χρονη γυναίκα στο Βελεστίνο
Επόμενο άρθροΚριστίν Μπερζίνα: Η Ουάσιγκτον δεν θέλει να υπάρχουν διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας