Ατιμώρητοι κρίθηκαν τρεις νεαροί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε ποσότητα κάνναβης μετά από έλεγχο της Αστυνομίας.

Οι τρεις φίλοι ήρθαν από τα Γιάννενα στον Βόλο με αυτοκίνητο και κατευθυνόμενοι προς το Πήλιο και το Χορευτό για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, συνελήφθησαν σε μπλόκο στα Χάνια.  Οι νεαροί εμφανίστηκαν στο Δικαστήριο μετανιωμένοι και σε κατάσταση σοκ, όπου και τους δόθηκε μια ευκαιρία με τις απαραίτητες συστάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Αστυνομίας, αρχικά συνελήφθη ένας 23χρονος, καθώς σε  έλεγχο κατελήφθη να κατέχει δύο νάιλον συσκευασίες με ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 13,3 γραμμαρίων, οι οποίες κατασχέθηκαν, ενώ στη συνέχεια στην Αστυνομία παρουσιάστηκαν αυτοβούλως και οι δύο φίλοι του (22 και 25 χρονών αντίστοιχα) και παραδόθηκαν, λέγοντας ότι ήταν μαζί του.

Οι τρεις φίλοι οδηγήθηκαν χθες στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, καθώς αντιμετώπιζαν τις κατηγορίες της κατοχής ναρκωτικών ουσιών. Ο 23χρονος υποστήριξε ότι ξεκίνησε με αυτοκίνητο από τα Γιάννενα με τους δύο φίλους του, για να κάνουν διακοπές στο Πήλιο για μια εβδομάδα. Πριν φύγουν από τα Γιάννενα, κάθισαν σε ένα πάρκο, όπου τους προσέγγισε ένα άτομο και τους ρώτησε αν ήθελαν να αγοράσουν κάνναβη. Οι τρεις φίλοι δέχτηκαν, συγκέντρωσαν το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ και πήραν δύο κουτάκια με ποσότητες χασίς λίγο περισσότερο από 13 γραμμάρια.

Ο νεαρός ισχυρίστηκε ότι δεν είναι χρήστης ναρκωτικών, αλλά κανονικός καπνιστής, ενώ πρόσθεσε ότι όταν συνελήφθη, βρέθηκε σε κατάσταση πανικού. Ο 23χρονος είπε ότι ζει στην Δανία, όπου κάνει μεταπτυχιακό στην πληροφορική και τα δίκτυα, ενώ εργάζεται ως καθηγητής στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Στο Δικαστήριο φάνηκε ιδιαίτερα μετανιωμένος, δηλώνοντας ότι η απόφαση να αγοράσουν ναρκωτικά ήταν λάθος, δεν έχει δοκιμάσει ξανά και η εμπειρία αυτή ήταν από τις χειρότερες στιγμές της ζωής του.

Στα ίδια πλαίσια απολογήθηκαν και οι άλλοι δύο νεαροί, υποστήριζωντας πως δεν έχουν επαφή με ναρκωτικές ουσίες και ότι η επιλογή τους ήταν ένα μεγάλο λάθος.

Ο εισαγγελέας έδρας χαρακτήρισε αξιέπαινη την ενέργεια των δύο κατηγορούμενων να παραδοθούν αυτοβούλως, επωμιζόμενοι την ευθύνη, προτείνοντας να μείνουν ατιμώρητοι. Το Δικαστήριο συμφώνησε με την πρόταση του Εισαγγελέα.

Στους τρεις κατηγορούμενους επισημάνθηκε από το Δικαστήριο, ότι κρίθηκαν με επιείκια λόγω της εμφανούς μεταμέλειας και έλλειψης ποινικού παρελθόντος, ενώ ενημερώθηκαν ότι οι κατηγορίες παραμένουν, άρα πρέπει να λειτουργούν με την δέουσα προσοχή.

Προηγούμενο άρθροΚριστίν Μπερζίνα: Η Ουάσιγκτον δεν θέλει να υπάρχουν διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας
Επόμενο άρθροΜια καλοκαιρινή βραδιά στον ξενώνα των δημοσιογράφων στην Μηλίνα