Νέα ερώτηση προς τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ., Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, καλώντας τον να παρέμβει στην απόφαση της Διοίκησης των ΕΛΤΑ προκειμένου να μην κλείσουν τα υποκαταστήματα σε Αγριά και Ν. Αγχίαλο και να σταματήσει η υποβάθμιση των ταχυδρομικών υπηρεσιών στη Μαγνησία.

Όπως επεσήμανε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, «τα καταστήματα των ΕΛΤΑ σε Αγριά και N. Αγχίαλο εξυπηρετούν όλες τις γύρω περιοχές. Οι δεκάδες χιλιάδες πολίτες και επαγγελματίες που εξυπηρετούνται από τα φυσικά καταστήματα βρίσκονται σε δικαιολογημένη αναστάτωση καθώς δεν θα μπορούν πλέον να πραγματοποιούν τις καθημερινές πληρωμές και συναλλαγές τους από το τοπικό κατάστημα.

Την ίδια ώρα, το κεντρικό κατάστημα των ΕΛΤΑ στο Βόλο που επιβαρύνεται πλέον με την εξυπηρέτηση νέων περιοχών αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια πρόβλημα εκτεταμένης υποστελέχωσης με πολλές καταγγελίες πολιτών για μεγάλες καθυστερήσεις στην παράδοση επιστολών και λογαριασμών αλλά και στην καταβολή συντάξεων. Μετά το κλείσιμο των φυσικών καταστημάτων ΕΛΤΑ σε Ν. Ιωνία, Αγριά και Ν. Αγχίαλο δημιουργείται εύλογα προβληματισμός για το αν και κατά πόσο το κεντρικό κατάστημα θα μπορέσει να ανταποκριθεί στον όγκο των συναλλαγών και την εξυπηρέτηση ενός τόσο μεγάλου αριθμού πολιτών. Επιπλέον, δεν φαίνεται να λαμβάνεται υπόψη η δυσκολία μετάβασης στο κέντρο του Βόλου για τους συμπολίτες μας τρίτης ηλικίας ή τους συμπολίτες απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων περιοχών ενώ στο κατάστημα δεν υπάρχει καν χώρος στάθμευσης».

«Κανείς δεν διαφωνεί ότι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία πρέπει να μετασχηματιστούν, να γίνουν πιο σύγχρονα και ψηφιακά έξυπνα για να αντέξουν στον ανταγωνισμό που υπάρχει. Ωστόσο, ο σχεδιασμός που έχει γίνει σε επίπεδο Μαγνησίας είναι εσφαλμένος και μόνες ωφελημένες μέχρι στιγμής φαίνεται να είναι οι εταιρείες courier. Βασική πολιτική προτεραιότητα και επιλογή ευθύνης είναι η εξασφάλιση της πρόσβασης όλων των πολιτών στις οικονομικά προσιτές ταχυδρομικές υπηρεσίες που προσφέρουν τα ΕΛΤΑ», τόνισε ο κ. Μεϊκόπουλος.

Προηγούμενο άρθροΗ νύχτα στα Ματογιάννια που η Ηλιάνα Παπαγεωργίου εκνεύρισε τους παπαράτσι – Δείτε τι τους έκανε στη Μύκονο
Επόμενο άρθροΈξι τροφές που απαγορεύεται να καταναλώσετε πριν το κολύμπι