Παρελθόν αποτελεί κι επίσημα για την Μπαρτσελόνα ο Νίκολα Μίροτιτς, καθώς ανάμεσα στις δύο πλευρές βρέθηκε η «χρυσή τομή», όσον αφορά στο «διαζύγιό» τους, το οποίο ανακοινώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης από τους Καταλανούς.

Η ανακοίνωση των πρωταθλητών Ισπανίας:

«Σήμερα, η Μπαρτσελόνα κοινοποίησε επίσημα στους νομικούς εκπροσώπους του Νίκολα Μίροτιτς την απόφαση να τερματίσει το επαγγελματικό συμβόλαιο του μπασκετμπολίστα της πρώτης ομάδας που τον δέσμευε με τον Σύλλογο έως τις 30 Ιουνίου 2025. Το μέτρο αυτό οριοθετείται σε συμμόρφωση με το Σχέδιο Οικονομικής Βιωσιμότητας που έχει θεσπίσει η Μπαρτσελόνα».

Υπενθυμίζεται ότι οι Καταλανοί αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μείωση του μπάτζετ τους ενόψει της νέας σεζόν και, όπως ήταν φυσικό, ήθελαν να απεμπλακούν από το -«βαρύ και ασήκωτο»- συμβόλαιο του Μίροτιτς, που προέβλεπε 11 εκατ. ευρώ ετησίως.

Από τη μεριά του ο 32χρονος Μαυροβούνιος αστέρας (πολιτογραφημένος Ισπανός) διεμήνυε ότι θέλει να λάβει τα 22 εκατομμύρια ευρώ (μαζί με τη φορολογία) που προέβλεπε το συμβόλαιό του και ως εκ τούτου το «διαζύγιο» ανάμεσα στις δύο πλευρές ήταν χρονοβόρο, πριν τελικά καταλήξουν σε συμβιβασμό και χωρίσουν οι δρόμοι τους.

Όσον αφορά στον επόμενο σταθμό της καριέρας του, τα διεθνή ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο Μίροτιτς έχει δώσει τα χέρια με την Παρτιζάν.

Εντούτοις καταλανικό σάιτ έκανε λόγο για απειλές που δέχεται ο Ισπανός άσος και η οικογένειά του από οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα, γεγονός που, όπως υπογράμμιζε το εν λόγω δημοσίευμα μπορεί να χαλάσει και τη μεταγραφή.

Μένει να δούμε αν ο 32χρονος πάουερ φόργουορντ θα καταλήξει στην… αγκαλιά του Ομπράντοβιτς ή θα αναζητήσει αλλού την μπασκετική του Ιθάκη, μετά την αποχώρησή του από τους μπλαουγκράνα. 


 

Ο Μίροτιτς αγωνίστηκε στην Μπαρτσελόνα τα τέσσερα τελευταία χρόνια, έχοντας τη σεζόν που ολοκληρώθηκε μέσο όρο 15.4 πόντους και 4.3 ριμπάουντ στην Euroleague, ενώ στην ισπανική Liga Endesa μέτρησε 13.6 πόντους και 4.6 ριμπάουντ.

Με την Μπαρτσελόνα «σήκωσε» δύο τίτλους Liga Endesa και δύο τρόπαια Copa del Rey. Το 2022 αναδείχθηκε σε MVP της EuroLeague.



Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΛίγα κιλά παραπάνω είναι καλύτερα όσο περνούν τα χρόνια
Επόμενο άρθροΥπέβαλλε την παραίτησή του από το Νοσοκομείο Βόλου ο Διευθυντής του Ογκολογικού Τμήματος Γιώργος Ρήγας