Στη μεγάλη ποιότητα του Παναθηναϊκού μεσοεπιθετικά στάθηκε ο προπονητής της Ντνίπρο Ολεκσάντρ Κούτσερ στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού (25/7, 21:00) πρώτου αγώνα των δύο ομάδων για τον β’ προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο Ουκρανός τεχνικός τόνισε πως είναι όνειρο για την ομάδα του μία πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ενώ υπογράμμισε πως οι παίκτες του θα πρέπει να έχουν ηρεμία στο παιχνίδι τους απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Κούτσερ:

-Πόσο θα σας βοηθήσει η εμπειρία του Κυπέλλου Ευρώπης, που απέκτησε η ομάδα την περασμένη σεζόν, στα προσεχή ματς;

«Για εμάς, αυτή είναι η δεύτερη σεζόν στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, αλλά αυτό είναι ένα διαφορετικό τουρνουά. Η πρόκριση στο Champions League είναι η ισχυρότερη συλλογική διοργάνωση στον κόσμο. Για εμάς είναι ένας νέος διαγωνισμός, για τον οποίο προετοιμαζόμαστε. Κάναμε όλα όσα σχεδιάζαμε. Πιστεύω ότι προσεγγίζουμε αυτά τα ματς σε καλή κατάσταση».

-Γιατί επιλέχθηκε το Κόζιτσε ως έδρα;

«Έχουμε ήδη την εμπειρία από παραστάσεις στο εξωτερικό. Τώρα μας βολεύει από άποψη τοποθεσίας, επειδή έχουμε έδρα στο Ούζοροντ και η απόσταση εδώ είναι μόνο 90 χιλιόμετρα. Παίξαμε εδώ την περασμένη σεζόν, μας άρεσαν τα πάντα, μας υποδέχτηκαν καλά εδώ, οπότε γιατί όχι;».

-Και τι γίνεται με την έδρα σου τώρα και πώς παίζεις όλους τους αγώνες εκτός έδρας;

«Ναι, γίνεται πόλεμος στη χώρα μας αυτή τη στιγμή, οπότε δεν μπορούμε να φιλοξενήσουμε αντιπάλους εντός έδρας στα Κύπελλα Ευρώπης. Τώρα βρισκόμαστε στο Ούζοροντ, όπου προπονούμαστε και φιλοξενούμε αντιπάλους στο πρωτάθλημα, αλλά υπάρχει μια ευκαιρία να επιστρέψουμε για να παίξουμε στη Dnipro-Arena. Ναι, δεν έχουμε φιλάθλους μακριά από το σπίτι και αυτή η κατάσταση είναι αρκετά δυσάρεστη, γιατί και οι ποδοσφαιριστές χρειάζονται φιλάθλους στην κερκίδα, γιατί βοηθούν και προσθέτουν συγκίνηση. Και οι αγώνες του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου είναι ένα μεγάλο κίνητρο γι’ αυτό, καθώς οι φίλαθλοι μας βοηθούν εδώ και τα παιδιά απολαμβάνουν να παίζουν μπροστά σε γεμάτες εξέδρες».

-Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου για τη φετινή σεζόν;

«Κρίνοντας από πέρυσι, είχαμε πολύ καλή υποστήριξη στο Κόζιτσε. Ελπίζουμε ότι αύριο θα το νιώσουμε, τόσο από Ουκρανούς όσο και από Σλοβάκους. Χρειαζόμαστε πραγματικά αυτή τη στήριξη, γιατί μας βοηθάει. Όσο για την επόμενη σεζόν, φυσικά υπάρχει η επιθυμία να παίξουμε στην πιο δυνατή διοργάνωση, το ονειρευόμαστε, αλλά καταλαβαίνουμε ότι έχουμε ένα πολύ δύσκολο ματς μπροστά μας, γιατί θα παίξει μια πολύ καλή ομάδα απέναντί μας. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να πετύχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

-Νιώθεις πρόσθετη ευθύνη στο γεγονός ότι σε περίπτωση επιτυχίας μπορείς ήδη να εξασφαλίσεις την εμφάνισή σου σε ομίλους του Europa League;

«Είμαστε μαξιμαλιστές. Χρειαζόμαστε νίκη σε κάθε ματς. Επομένως, τώρα δεν πρέπει να σκεφτόμαστε ότι μπορούμε να εξασφαλίσουμε μια θέση στο Europa League το φθινόπωρο. Αυτή τη στιγμή παίζουμε στα προκριματικά του Champions League. Ας παίξουμε εδώ και ας ονειρευόμαστε το Champions League».

-Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τον επόμενο γύρο (σ.σ. Μαρσέιγ). Όταν γνωρίζεις έναν πιθανό αντίπαλο, δεν παρεμβαίνει στην προετοιμασία για τον αγώνα;

«Όχι, είμαστε συγκεντρωμένοι στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό και πλέον όλες μας οι σκέψεις είναι μόνο για το αυριανό παιχνίδι. Αυτή η αναμέτρηση θα έχει δύο ημίχρονα, το πρώτο στο Κόζιτσε και το δεύτερο στην Αθήνα. Το ότι υπάρχει αντίπαλος μετά δεν είναι τόσο σημαντικό τώρα, αλλά πρέπει να λύσουμε το θέμα με τον Παναθηναϊκό. Στη συνέχεια θα εξετάσουμε τα υπόλοιπα. Και να σχεδιάζεις κάτι εκ των προτέρων, όταν δεν έχεις κάνει ακόμα όλη τη δουλειά, δεν βλέπω το νόημα σε αυτό».

-Πώς προσπάθησες να αντισταθμίσεις την έλλειψη δράσης στην προετοιμασία;

«Φυσικά, το επίπεδο των αντιπάλων που είχαμε στο προπονητικό καμπ είναι χαμηλότερο, αν και δεν θέλω να προσβάλω κανέναν, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα, γιατί το πρωτάθλημα της Ουκρανίας και το Champions League είναι διαφορετικά τουρνουά. Αξιοποιήσαμε ό,τι μπορούσαμε και στήσαμε τα παιδιά, αν και φυσικά δεν μας εναντιώθηκαν αντίπαλοι από τις κορυφαίες ποδοσφαιρικές χώρες. Αλλά τα αγόρια εκπαιδεύτηκαν, ώστε να είναι πλήρως συγκεντρωμένα σε αυτά τα ματς και είχαν τη μέγιστη απόδοση για να μεταφέρουν όλα αυτά στους επίσημους αγώνες».

-Τι θα είναι καθοριστικό στο αυριανό ματς;

«Η νίκη φυσικά (γέλια). Δεν είχαμε εμπειρία από τέτοιους αγώνες πριν: εγώ ως προπονητής και οι παίκτες. Το κύριο πράγμα είναι να είμαστε ήρεμοι, σίγουροι για τον εαυτό μας και για τις πράξεις μας. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να κάνουν αυτό που συμφωνήσαμε, ώστε να τα μεταφέρουν όλα αυτά στο γήπεδο και φυσικά να έχουν την επιθυμία να νικήσουν, για να δουν οι φίλαθλοι ότι οι ποδοσφαιριστές θέλουν να νικήσουν. Αυτή η επιθυμία θα του δώσει δύναμη».

-Ποια είναι η μεγαλύτερη απειλή στον Παναθηναϊκό και τι πρέπει να προσέξεις;

«Αυτή η ομάδα είναι πολύ καλά ισορροπημένη, έμπειρη κι έχει μια καλή επιθετική γραμμή όπου μπορείς να μετράς τους πάντες και κάθε παίκτης είναι απειλητικός για γκολ και οποιοσδήποτε από αυτούς μπορεί να αποφασίσει. Πολύ καλή ομάδα και πρέπει να είμαστε συνεχώς προσεκτικοί και υπεύθυνοι απέναντι στον αντίπαλο».

Τους παίκτες της Ντνίπρο εκπροσώπησε ο γκολκίπερ Γιακόβ Κιναρεΐκιν, ο οποίος τόνισε για τους τερματοφύλακες της ουκρανικής ομάδας: «Φυσικά, ο ανταγωνισμός πάντα τονώνει και θα τονώνει. Χωρίς ανταγωνισμό, δεν μπορείς να είσαι ο καλύτερος και πηγαίνοντας σε κάθε προπόνηση, θέλεις να αποδείξεις ότι είσαι αυτός που πρέπει να παίζεις και να είσαι νούμερο ένα».

Ακολούθως σχολίασε για το ματς με τον Παναθηναϊκό: «Φυσικά και νιώθουμε υπεύθυνοι, γιατί πολλά εξαρτώνται από εμάς. Εδώ είναι η διάθεση των φιλάθλων μας και η πρόκριση στην Ευρώπη το φθινόπωρο. Φυσικά, θέλουμε να το κάνουμε αμέσως για να μην έχουμε καμία ανησυχία αργότερα».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕνωση Καταναλωτών Βόλου: Πανάκριβο και κακής ποιότητας το νερό στο Βόλο
Επόμενο άρθροΤρόφιμα: Τριπλός εφιάλτης με την ακρίβεια στα ράφια