Φαινόμενα βανδαλισμού και «δολιοφθοράς» από ασυνείδητους, παρατηρούνται στα συστήματα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα για τα ΑμεΑ, από την αρχή του καλοκαιριού, ενώ το φαινόμενο έχει ενταθεί τις τελευταίες ημέρες, καταγγέλλει ο Δήμος Κατερίνης.

Όπως είναι γνωστό, οι πέντε μηχανισμοί αυτόνομης πρόσβασης έχουν τοποθετηθεί για την εξυπηρέτηση των ατόμων με κινητικά προβλήματα στις ακτές της Κατερίνης, ενώ στο πρόσφατο συμβάν, όπως υποστηρίζει ο Δήμος Κατερίνης, οι άγνωστοι «φρόντισαν» να τα επισκεφθούν σε ώρες που δεν υφίσταται ναυαγοσώστης ή επιτήρηση μελών της Εθελοντικής Ομάδας, αφαιρώντας βασικά τμήματα και προκαλώντας πρόσκαιρα προβλήματα στην πρόσβαση και εν μέρει στη λειτουργία τους.

Ο Δήμος Κατερίνης αναφέρει πως χθες 24 Ιουλίου, εντοπίσθηκε στον μηχανισμό αυτόνομης πρόσβασης της παραλίας, η αφαίρεση ξύλινων τμημάτων από τον διάδρομο, δολιοφθορά που καθιστά τον διάδρομο μη προσβάσιμο, καθώς τα αμαξίδια δεν μπορούν να κινηθούν σε αυτόν ανεμπόδιστα και να φθάσουν στην ακτή.

Και ο Δήμος προσθέτει πως στις αρχές του καλοκαιριού εντοπίσθηκε βγαλμένη και πεταμένη μέτρα μακριά η πόρτα του αποδυτηρίου ΑμεΑ στην Ολυμπιακή Ακτή. Για το συμβάν αυτό, η εταιρεία συντήρησης διαβεβαίωσε ότι υπήρξε δολιοφθορά, μιας και οι πόρτες είναι βιδωμένες.

«Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε, ότι, οι μηχανισμοί αυτοί τοποθετήθηκαν για να εξυπηρετούν συνανθρώπους μας, που έχουν κινητικά προβλήματα. Η δυνατότητα που δίνουν σε όλους τους πολίτες να έχουν ασφαλή και αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα, είναι πολύ πιο σημαντική από την «έγνοια» ορισμένων να προκαλέσουν – για ανεξήγητους λόγους – πρόβλημα» σημειώνει σε δήλωσή της, η αντιδήμαρχος Τουρισμού, Μαρία Τερζίδου.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΝεκρός άνδρας στην Εύβοια: Τον εντόπισαν μέσα στο αυτοκίνητό του στην Κύμη
Επόμενο άρθροVitinaros, Καζαντζόγλου και ο Ηρακλής του GNTM στην παρουσίαση της σειράς Moskyno Mykonos