Σε στάση εργασίας καλεί η παράταξη της ΔΑΣ στον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, για αύριο, Τετάρτη 26 Ιουλίου, από τις 11 το πρωί και έως τη λήξη του ωραρίου.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ Μαγνησίας συμμετέχει στην πανδημοσιοϋπαλληλική στάση εργασίας που προκηρύχθηκε χαρακτηρίζοντας «εμπαιγμό την αύξηση του μισθού του δημοσίου υπαλλήλου».

Η «αύξηση» που διαφημίζει τόσο καιρό η κυβέρνηση είναι λίγο πάνω από τα 50€ το μήνα καθαρά για κάθε εργαζόμενο στο Δημόσιο και 15€ καθαρά για κάθε παιδί. Ή αλλιώς 1,8€ για κάθε εργαζόμενο και 0,5€ για κάθε παιδί την ημέρα, την ίδια στιγμή που η ακρίβεια καταπίνει τουλάχιστον 2 μισθούς το χρόνο, η αύξηση των ενοικίων και των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων άλλους τόσους… Μιλάμε για «αυξήσεις» που δεν ξεπερνούν μεσοσταθμικά το 4,5%, όταν μόνο το 2022 είχαμε μείωση του πραγματικού μισθού κατά 7,4%.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό το γεγονός ότι, με τη διατήρηση του αφορολόγητου στα 8.636€ για τον εργαζόμενο χωρίς παιδιά, για το 50% των Δημοσίων Υπαλλήλων από τα 600€ καθαρά που θα λάβουν επιπλέον, τα 170€ θα τα επιστρέψουν πίσω στην εφορία!!

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση πρόσθεσε στο νομοσχέδιο (άρθρο 61) την νομιμοποίηση της εργασίας των υπερηλίκων ως τα γεράματα – ως τα 74 χρόνια- αυξάνοντας έμμεσα τα όρια ηλικίας. Με πρόσχημα την συμπλήρωση των ενσήμων σε ανασφάλιστους υπερηλίκους ώστε να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα, επιχειρεί μέσα από τα προγράμματα ανεργίας να παρατείνει τον εργάσιμο βίο, να αυξήσει την εκμετάλλευση των εργαζομένων. Απαιτούμε την άμεση απόσυρση της συγκεκριμένης διάταξης.

Οι ανάγκες των εργαζομένων στο δημόσιο δεν καλύπτονται ούτε με ψίχουλα, ούτε με τα διάφορα pass που η κυβέρνηση επεκτείνει και για το επόμενο διάστημα», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ που διεκδικεί μεταξύ άλλων αυξήσεις στους μισθούς 20% και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

Προηγούμενο άρθροΟι δώδεκα πρώτες υποψηφιότητες των Ενεργών Πολιτών Βόλου στις δημοτικές εκλογές
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση υποψηφιότητας του Βασ. Ρεπανίδη για τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου