Η υγειονομική υπηρεσία της Βρετανίας εξέδωσε επείγουσα προειδοποίηση προς τους τουρίστες που ταξιδεύουν στην Τουρκία αφού ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων αρρώστησαν από σαλμονέλα.

Εκατοντάδες περιπτώσεις γαστρεντερικών ασθενειών στη Βρετανία φέτος έχουν συνδεθεί με ταξίδια στην Τουρκία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Οργανισμός Υγειονομικής Ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μεταξύ 15 Ιανουαρίου και 19 Ιουλίου, υπήρξαν 241 επιβεβαιωμένα κρούσματα σαλμονέλας, με τα περισσότερα από αυτά από τον Απρίλιο και μετά να συνδέονται με ταξίδια στην περιοχή της Αττάλειας.

«Από τα 93 κρούσματα για τα οποία υπάρχουν λεπτομερείς, επιβεβαιωμένες ταξιδιωτικές πληροφορίες, τα κρούσματα αυτά αναφέρουν ότι έμειναν σε διάφορα ξενοδοχεία στην Τουρκία και τα περισσότερα κρούσματα αναφέρουν ότι κατανάλωσαν μεγάλη ποικιλία διαφορετικών τροφίμων στο ξενοδοχειακό τους θέρετρο ως μέρος ενός πακέτου διακοπών all-inclusive», ανέφερε ο οργανισμός.

«Ενώ οι λοιμώξεις από σαλμονέλα συνήθως υποχωρούν με αυτοφροντίδα στο σπίτι, μπορεί να είναι πιο σοβαρές σε μικρά παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα», πρόσθεσε στην ανακοίνωση.

130 τουρίστες και 50 παιδιά αρρώστησαν

Σύμφωνα με την Mirror, τον Απρίλιο περίπου 130 τουρίστες εκδήλωσαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης καθώς έμεναν σε ένα συγκεκριμένο θέρετρο πέντε αστέρων στην Τουρκία.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Daily Mail, τουλάχιστον 33 οικογένειες, ανάμεσά τους και 50 παιδιά, επισκέφθηκαν το θέρετρο «Rixos Sungate» στην Αττάλεια και αρρώστησαν, έχοντας ως κύριο συμπτώματα διάρροια και εμετό.

Φωτογραφία: Daily Mail

Ο Λίαμ Γκάρνετ, 37 ετών, αντιμετώπισε γαστρεντερίτιδα ενώ βρισκόταν σε διακοπές με τη σύντροφό του Γκάμπριελ, 30 ετών, και δύο παιδιά το Πάσχα.

Τώρα είναι μεταξύ των δεκάδων παραθεριστών που κινούνται νομικά κατά του ξενοδοχείου «Rixos Sungate».

«Ήταν φρικτό να είμαι άρρωστος, μετά να βλέπω τα παιδιά μου να υποφέρουν επίσης από ασθένεια. Οι διακοπές ήταν απλώς μια καταστροφή και θέλουμε να μάθουμε τι πήγε στραβά. Υπήρχαν άλλοι στο ίδιο ξενοδοχείο που ήταν επίσης άρρωστοι».

Η σύσταση για το φαγητό

Ο Οργανισμός Υγειονομικής Ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου προσέφερε επίσης  συμβουλές υγείας για το τι πρέπει να τρώνε.

Συγκεκριμένα, επισήμανε την κατανάλωση μόνο πρόσφατα παρασκευασμένων, καλά μαγειρεμένων τροφίμων, που σερβίρονται ζεστά, φρούτων που μπορούν να καθαριστούν από τον ταξιδιώτη και παστεριωμένων γαλακτοκομικών προϊόντων, όπως γιαούρτια, γάλα και τυρί.

Επιπλέον, τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό το να πλένουν σχολαστικά οι άνθρωποι τα χέρια τους πριν από το φαγητό και μετά τη χρήση της τουαλέτας.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠαρανάλωμα της φωτιάς αποθήκη πλαστικών στο Σέσκλο Μαγνησίας
Επόμενο άρθροΔήμος Βόλου προς πολίτες: Περιορίστε τις μετακινήσεις λόγω του καπνού