Φτωχότερος είναι από σήμερα ο κόσμος του θεάτρου αλλά και την δημοσιογραφίας, καθώς ο Γιώργος Αντωνακάκης έφυγε από τη ζωή.

Η «ψυχή» του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ, όπως τον αποκαλούσαν, αφού από την πρώτη στιγμή οργάνωσε και έφτιαξε την κορυφαία σχολή αθλητικής δημοσιογραφίας στην Ελλάδα, άφησε την τελευταία του πνοή την Πέμπτη 27 Ιουλίου.

Ο Γιώργος Αντωνακάκης βοήθησε, μέσα από το ΚΑΡ, εκατοντάδες παιδιά να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι και στη συνέχεια να κάνουν πραγματικότητα το όνειρό τους, δηλαδή να ασχοληθούν με τη αθλητική -και όχι μόνο- δημοσιογραφία.

Εκτός αυτού, ο Γιώργος Αντωνακάκης αποτέλεσε δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ στην Καλλιθέα για πάνω από 30 χρόνια, όπου θα τον θυμούνται για τους ακούραστους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες του στην κοινωνία της πόλης.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Αντωνακάκης

Ο Γιώργος Αντωνακάκης γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης και φοίτησε στη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη. Πήρε μέρος στο σπουδαστικό κίνημα και ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου Σπουδαστών Χορού, Θεάτρου, Κινηματογράφου.

Ξεκίνησε να εργάζεται ως βοηθός σκηνοθέτη και έπειτα ως σκηνοθέτης σε παραστάσεις, που «ανέβηκαν» σε θέατρα όπως το «REX», το «METROPOLITAN» και το «Αθηναϊκό Κηποθέατρο».

Είχε πάρει μέρος στην επανίδρυση και επαναλειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου Νέας Ιωνίας και διατέλεσε αντιδήμαρχος πολιτισμού στον Δήμο Καλλιθέας για οκτώ έτη.

Στη συνέχεια εργάστηκε ως διευθυντής στον ραδιοφωνικό σταθμό 93,1 για τρία χρόνια, ενώ είχε πολλές συνεργασίες με συλλόγους και πολιτιστικούς φορείς και ήταν συνιδρυτής της θεατρικής σκηνής «Αλέκα Παΐζη».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΘλίψη για το θάνατο 73χρονης στο Βόλο
Επόμενο άρθροΒουλή: Πέρασε το νομοσχέδιο για τα μεικτά πληρώματα των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ