Πολύ μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε κτίριο της Βιομηχανικής Περιοχής του Ηρακλείου, στην Κρήτη, όπου επιχειρούν για την κατάσβεσή της ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ ένα άτομο έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Eurokinissi).

Εύφλεκτα υλικά

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά ξεκίνησε λίγα λεπτά πριν τις 02:00 σήμερα Παρασκευή, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε υπόγειο χώρο κτιρίου όπου βρίσκονται τα πιεστήρια εφημερίδας και εξαιτίας των εύφλεκτων υλικών πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Στην Πυροσβεστική σήμανε συναγερμός και ήδη βρίσκεται στο σημείο και επιχειρεί για την κατάσβεση ισχυρή δύναμη που αποτελείται από 18 πυροσβέστες με 7 οχήματα και ένα βραχιονοφόρο όχημα, ενώ συμμετέχει και η Ομάδα μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών «Ικαρος».

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Πυροσβεστικής, εκτός από την επιτήρηση του χώρου, μπορούν να «διαβάζουν», με τη θερμική κάμερα που διαθέτουν, τις θερμοκρασίες που αναπτύσσονται σε διάφορα σημεία της φλεγόμενης περιοχής και να κατευθύνουν έτσι με πιο αποτελεσματικό τρόπο το έργο της πυρόσβεσης.

Στο νοσοκομείο

Eνα άτομο έχει μεταφερθεί με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστή η ιδιότητά του ή ο λόγος για τον οποίο βρισκόταν εκεί, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν κινδυνεύει η ζωή του.



Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠαρατάσεις στην είσπραξη φόρων από τους πυρόπληκτους – Τι ανακοίνωσαν ΥΠΟΙΚ και ΑΑΔΕ
Επόμενο άρθροΟι πυρκαγιές «φουντώνουν» τις μάχες για την Αυτοδιοίκηση