Συνεχίζεται το συντονιστικό πρόγραμμα του Δήμου Βόλου στο Εκθεσιακό Κέντρο, το οποίο είναι ανοιχτό για όλους τους πληγέντες που έχουν εκκενώσει τα σπίτια τους στην Ν. Αγχίαλο και τις υπόλοιπες περιοχές που έχουν χτυπηθεί από τις πυρκαγιές.

Χθες το βράδυ διανυκτέρευσαν σχεδόν 1000 άτομα στο Εκθεσιακό Κέντρο, όπου δόθηκαν ράτζα από κοντινές στρατιωτικές μονάδες για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Μάλιστα στον χώρο έφταναν συνεχώς τρόφιμα και εξάδες με εμφιαλωμένα νερά για να έχουν καλύπτονται όλες οι ανάγκες.

Σε συνεργασία με εταιρείες catering της πόλης έφτασαν το βράδυ και σήμερα το μεσημέρι ταψιά γεμάτα με μαγειρευτό φαγητό, ενώ ταυτόχρονα υπήρξε πρόνοια και για τα κατοικίδια ζώα του κόσμου, τα οποία φυσικά δεν μπορούσαν να αφήσουν πίσω στο έλεος της φωτιάς.\

Παράλληλα, στους χώρους του Εκθεσιακού έχει διαμορφωθεί ένα μικρό ιατρείο, όπου οι πληγέντες μπορούν να λάβουν ιατρική περίθαλψη, αλλά και να λάβουν τα φάρμακα που χρειάζεται να πάρουν, δίνοντας τον ΑΜΚΑ τους.

Μια κόλαση έζησαν οι πληγέντες, ενώ πέρασαν ένα ολόκληρο βράδυ με την αβεβαιότητα για την ιδιοκτησία και τις περιουσίες τους. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως στο Εκθεσιακό Κέντρο διανυκτέρευσε και πλήθος τουριστών, οι οποίοι εγκατέλειψαν άρον άρον τα καταλύματα που είχαν κλείσει για τις διακοπές τους.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν και το πύρινο μέτωπο ξεκίνησε να υποχωρεί, μεγάλο μέρος του κόσμου που διανυκτέρευσε στο Κέντρο, ξεκίνησε την επιστροφή του στις κατοικίες του για να ελέγξει την κατάσταση που επικρατεί.

Το Εκθεσιακό Κέντρο παραμένει ανοικτό και διαθέσιμο για τους πληγέντες των καταστροφών που προκάλεσε η φωτιά από το απόγευμα της Τετάρτης μέχρι και σήμερα.

Προηγούμενο άρθροΠάτρα: Παπαδιά έσυρε από τα μαλλιά 29χρονη που είχε πάει… για εξομολόγηση
Επόμενο άρθροΔήμος Βόλου: Ειδοποιήστε τον Στρατό αν βρείτε θραύσματα πυρομαχικών