Στη χάραξη των δίδυμων κυκλικών κόμβων, στη συμβολή των οδών Αναπαύσεως και Μαιάνδρου, μπροστά από το παλιό κοιμητήριο των Ταξιαρχών στη Νέα Ιωνία , προχώρησαν το πρωί της Τετάρτης 2 Αυγούστου, συνεργεία του Δήμου Βόλου, υλοποιώντας απόφαση – δέσμευση του Δημάρχου, κ. Αχιλλέα Μπέου, που επέβλεψε προσωπικά τις εργασίες συνοδευόμενος από  συνεργάτες του, υπηρεσιακούς παράγοντες και τον μελετητή, καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Νίκο Ηλιού.

Η οριοθέτηση των κόμβων έγινε με μπαριέρες νερού τύπου ”New Jersey”, ενώ τοποθετήθηκε πλήρης σήμανση. Σκοπός είναι να καταστεί δυνατή η αποτύπωση της αποτελεσματικότητας και της λειτουργικότητας των κόμβων σε συνθήκες πραγματικής κυκλοφορίας.

Αξιοπερίεργο είναι το γεγονός, πάντως, ότι, δεν υπήρξε ανακοίνωση από την πλευρά της τροχαίας για τη συγκεκριμένη παρέμβαση που επεμβαίνει στη συνήθη κυκλοφορία οχημάτων της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι, το  υπουργείο Πολιτισμού έχει αποφανθεί εδώ και καιρό ότι, ο σχεδιασμός για τη δημιουργία διπλού κυκλικού κόμβου στο συγκεκριμένο σημείο δεν είναι συμβατός με το Μνημείο του παλιού κοιμητηρίου.

Ολ’ αυτά είναι μεταξύ τους αντικρουόμενα, αλλά, ίσως τελικά στην πόλη ισχύει ο νόμος του………Μέρφι!!!!!

 

Προηγούμενο άρθροΘλίψη για το θάνατο 57χρονης
Επόμενο άρθροΔημήτρης Καντόλας και Νίκος Παπαπέτρος σε ”συμπόρευση” για τη διεκδίκηση του Δήμου Βόλου