Προκαταρκτική εξέταση ανατέθηκε από την Εισαγγελία Βόλου στην Αστυνομία αναφορικά με καταγγελίες που έγιναν κατά τουριστικού γραφείου της πόλης, το οποίο κατηγορούν για απάτες και υπεξαίρεση χρημάτων σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στην Εισαγγελία έφτασαν δύο καταγγελίες, μια από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμό και μια από Βολιώτη ιδιώτη, οι οποίες αμφότερες αφορούν το συγκεκριμένο γραφείο και τις οικονομικές εκκρεμότητες που προέκυψαν απέναντι στους ίδιους και σε επιχειρήσεις και δεν έχουν ακόμη διευθετηθεί.

Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο περιστατικό αφορά μια σχολική εκδρομή Γυμνασίου νησιού των Σποράδων σε περιοχή της Πιερίας. Ειδικότερα, το τουριστικό πρακτορείο που ερευνάται είχε κανονίσει την εκδρομή του σχολείου στα τέλη Απριλίου, με τους γονείς των μαθητών να δίνουν τα απαραίτητα χρήματα για τη διευθέτηση της μεταφοράς και της διαμονής σε ξενοδοχείο της περιοχής. Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε κανονικά, τα παιδιά έμειναν στο ξενοδοχείο 4 μέρες και επέστρεψαν. Το ξενοδοχείο όμως δεν έλαβε ποτέ την απαιτούμενη πληρωμή, την οποία είχε αναλάβει το τουριστικό γραφείο.

Μάλιστα, το ποσό που έπρεπε να καταβληθεί στο ξενοδοχείο έφτανε τα 4.300 ευρώ. Οι υπεύθυνοι της επιχείρησης απευθύνθηκαν στον ΕΟΤ, ο οποίος με την σειρά του κατήγγειλε το γραφείο στην Εισαγγελία.

Το δεύτερο περιστατικό αφορά μεμονωμένη περίπτωση. Συγκεκριμένα, ένας Βολιώτης έκλεισε στο τουριστικό γραφείο διακοπές στην Ιταλία με την οικογένειά του στις αρχές Ιουνίου, καταβάλλοντας μάλιστα προκαταβολή εκατοντάδων ευρώ.

Λίγες μέρες πριν το ταξίδι όμως, υπεύθυνοι του πρακτορείου επικοινώνησαν μαζί του, ενημερώνοντάς τον ότι λόγω απεργίας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, το ταξίδι τους έπρεπε να ακυρωθεί.

Ωστόσο, παρότι ο ανυποψίαστος Βολιώτης περίμενε να του επιστραφεί η προκαταβολή που είχε καταθέσει, το γραφείο δεν του τα επέστρεψε ποτέ. Στην επιστολή του προς την Εισαγγελία αναφέρει ότι το συγκεκριμένο τουριστικό γραφείο είναι κλειστό για διάστημα πάνω από μια εβδομάδα, ενώ μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, την μέρα του προγραμματισμένου ταξιδιού δεν είχε γίνει καμία απεργία στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Η Εισαγγελία έχει αναθέσει την προκαταρκτική στην Αστυνομία προκειμένου να λάβει καταθέσεις, να διερευνήσει τις καταγγελίες, για να διαπιστωθεί εάν υπήρξε κάποιο αδίκημα υπεξαίρεσης και απάτης, ώστε στη συνέχεια να ασκηθούν οι διώξεις που αναλογούν στις ενέργεις του γραφείου.

Προηγούμενο άρθροΑΚΤΙΟΝ: Κατεδαφίζεται το θρυλικό αναψυκτήριο στην Αγία Τριάδας Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΧρ. Τριαντόπουλος: Ενεργοποιήθηκε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών για τη στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές και στη Μαγνησία