Το μεσημέρι του Σαββάτου 5 Αυγούστου, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλόννησου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για περιστατικό ακυβερνησίας δύο ταχύπλοων σκαφών, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Αλόννησου, με εννέα συνολικά επιβαίνοντες.

Στο σημείο μετέβη το Τ/Χ «ΝΗΣΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ», με επιβαίνοντες στελέχη της Λιμενικής Αρχής Αλοννήσου, όπου εντόπισαν το ένα εκ των δύο σκαφών, με τους τέσσερις επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους και το συνόδευσαν στον παρακείμενο όρμο «Γέρακα» Αλοννήσου, ενώ ακολούθησε ασφαλής αποβίβαση επιβατών στο Α/Κ καταφύγιο.

Στη συνέχεια, το «ΝΗΣΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ» εντόπισε και το δεύτερο ταχύπλοο, με τους πέντε  επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους, το οποίο παρουσίαζε μηχανική βλάβη κι ελεγχομένη εισροή υδάτων. Το εν λόγω Τ/Χ, ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια από το σκάφος «EMANUEL BRONNER» στο Α/Κ καταφύγιο «Γέρακα»  Αλοννήσου, έχοντας παραλάβει δύο εκ των επιβαινόντων, ενώ οι υπόλοιποι τρεις μεταφέρθηκαν με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που είχε καταφθάσει στο σημείο για παροχή συνδρομής, στο λιμάνι Πατητηρίου Αλοννήσου.

Προανάκριση διενεργείται, από τη Λιμενική Αρχή Αλοννήσου, ενώ από το συμβάν δε προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προηγούμενο άρθροΠέθανε ο πρώην βουλευτής Ηλίας Βουγιουκλάκης – Η ανακοίνωση της ΝΔ
Επόμενο άρθροΚινητοποίηση για την εξαφάνιση 55χρονης γυναίκας