Ολοκληρώθηκε το θερινό πρόγραμμα του ΚΔΑΠ Προσφυγικών της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης – Δημοτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.ΠΑ. – Δ.Ι.Ε.Κ.) του Δήμου Βόλου, με πρόεδρο την Σοφία Χάλαρη.

Ανάμεσα στα καλοκαιρινά εργαστήρια οι μαθητές επισκέφτηκαν το αρχαιολογικό μουσείο Βόλου (Αθανασάκειο) όπου ξεναγήθηκαν στα νεολιθικά ευρήματα του μουσείου μιας και ολόκληρη την χρονιά τα παιδιά δούλευαν με το πηλό νεολιθικά ειδώλια. Είδαν από κοντά την μουσική επιγραφή που βρέθηκε στην περιοχή των Μηλέων του Πηλίου και παραδόθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείου και μάθανε για τα αρχαία ελληνικά μουσικά όργανα.

Στην επίσκεψη τους στο εντομολογικό μουσείου Βόλου το οποίο ίδρυσε ο εντομολόγος Αθανάσιος Κουτρούμπας, είδαν έντομα και κυρίως πεταλούδες από όλο τον κόσμο.

Την δομή επίσης επισκέφτηκε ο Ερυθρός Σταυρός, όπου οι κ.κ. Κέλλα Βιργινία και Σαμίου Κική, εθελόντριες ,τους έδειξαν πρώτες βοήθειες καθώς και η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος. Ο φυσικός κ. Χρήστος Ξενάκης , ο ερασιτέχνης αστρονόμος κ. Στάθης Ζαφραντζάς, η εικαστικός κ. Χατζηαγαπίου Αναστασία, η πληροφορικός-νηπιαγωγός κ. Βάσω Βούλγαρη και η ερασιτέχνης αστρονόμος Μιχαέλα Σοφία Χασιώτη ενημέρωσαν τους μαθητές για το ηλιακό μας σύστημα, έδειξαν τρισδιάστατες φωτογραφίες του σύμπαντος με ειδικά γυαλιά και μια στολή αστροναύτη!

Όλοι οι μαθητές του ΚΔΑΠ παρουσίασαν στο 13o Φεστιβάλ αφήγησης Πηλίου στο Άγιο Γεώργιο Νηλείας- Παραμύθια και μύθοι στου Κενταύρου τη ράχη, έκθεση αφιέρωμα στον γλύπτη Φιλόλαο Τλούπα και την σειρά έργων του Gogottes, με  αφορμή τα 100 χρόνια από την γέννησή του. Η έκθεση θα κρατήσει έως 6 Αυγούστου μια εβδομάδα με ιστορίες και παραμύθια, άλλοτε να σε βυθίζουν σε κόσμους φανταστικούς κι άλλοτε να βάζουν τη ζωή σου σε διλήμματα και αποφάσεις, αφού “….σκέφτομαι σημαίνει περνώ τα πράγματα στην κόκκινη κλωστή της αιτίας και της αξίας….έτσι αρχίζουν τα παραμύθια και οι πολιτισμοί….”

 

Με μπουγέλο και πάρτι και πολύ χορό κλείσανε το θερινό πρόγραμμα κατενθουσιασμένοι οι μαθητές του ΚΔΑΠ Προσφυγικών.

Το προσωπικό του ΚΔΑΠ Σταμάτη Ελένη, Γιαννακόπουλος Χρήστος ,Γκρίμπα Αικατερίνη,  Κουτσουβέλη Έλλη, Κωσταρά Κων/να, Παπαδοπούλου Βιολέττα-Αγγελική εύχεται σε όλους καλό υπόλοιπο καλοκαιριού.

Προηγούμενο άρθροΝ. Παπαπέτρος: Η δημοτική αρχή άφησε να καταστραφεί η «ψυχή» της Ν. Αγχιάλου
Επόμενο άρθροΣτο λιμάνι του Βόλου την Κυριακή το κρουαζιερόπλοιο «Le Lyrial»