Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (7/8) στη Νέα Φιλαδέλφεια από οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, οι οποίοι παρά την απαγόρευση μετακίνησης από την UEFA  ξεκίνησαν οδικώς από την κροατική πρωτεύουσα με προορισμό την Αθήνα.

Ένα 24ωρο πριν από την αναμέτρηση ανάμεσα στην ΑΕΚ και τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ για τα προκριματικά του Champions League περίπου 200 φίλοι των Κροατών βρέθηκαν στην πλατεία της «OPAP Arena» και η κατάσταση δεν άργησε να ξεφύγει.

Υπάρχουν αναφορές για βανδαλισμούς σε καταστήματα που βρίσκονται πέριξ του γηπέδου αλλά και για ζημιές στον ατσάλινο αετό. Επίσης, οι συγκεκριμένοι οπαδοί επιχείρησαν να μπουν και στο γήπεδο βρίσκοντας, ωστόσο, τις πόρτες κλειστές. Από τα επεισόδια υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι 200 οπαδοί άρχισαν να τραμπουκίζουν όποιον ήταν εκεί και μάλιστα χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας.

Ωστόσο, μέχρι να επέμβει η ΕΛ.ΑΣ. που όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες καθυστέρησε οι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ δημιούργησαν σοβαρά επεισόδια με τραυματισμούς.

Στο γήπεδο υπάρχει μεγάλη αστυνομική δύναμη, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για έναν σοβαρά τραυματία από αιχμηρό αντικείμενο που παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών, με τους οπαδούς της Ντιναμό να φεύγουν προς τη στάση του ΗΣΑΠ στον Περισσό.

Μάλιστα το γεγονός ότι οπαδοί των Κροατών έφθαναν οδικώς στην Αθήνα από το Ζάγκρεμπ είχε γίνει γνωστό από το απόγευμα της Δευτέρας, καθώς είχε διαρρεύσει βίντεο στα social media από τη μετακίνησή τους.

Βίντεο από τη μετακίνησή τους



Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΓερμανία: Στη ζώνη του «λυκόφωτος» η οικονομία της
Επόμενο άρθροΤο «Κίνημα της πετσέτας» και η «μαφία της παραλίας» – Οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης και οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης