Για «ολιγωρία στην κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού» και «έλλειμα κεντρικής διαχείρισης στο επίκεντρο της φωτιάς» κάνει λόγο ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε ανάρτησή του για τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες σε τρία μέτωπα ενώ το έργο του δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφέρεται στα σπίτια που κάηκαν χθες, Σάββατο στα χωριά Αετοχώρι και Πεύκα και αναφέρει ότι απόψε οι φλόγες έφτασαν σε σπίτια στη Νίψα και το Δωρικό.

Στη συνέχεια «στρέφει τα βέλη του» στους «τρεις βουλευτές Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, ο ένας εκ των οποίων μάλιστα, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Κελέτσης, είναι εξαφανισμένοι».

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια στρέφεται κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας: «Και ο πρωθυπουργός ακολουθεί όπως πάντα τη γνωστή επικοινωνιακή τακτική: δεν εμφανίζεται όσο διαρκεί η κρίση, αλλά θα εμφανιστεί μετά, έτσι ώστε να συνδεθεί όχι με το πρόβλημα αλλά με τη λύση».

Τέλος, επαναλαμβάνει την πρότασή του «να κατατίθεται κάθε άνοιξη στη βουλή ένα επιχειρησιακό σχέδιο αντιμετώπισης των πυρκαγιών και άλλων φυσικών καταστροφών. Να συζητείται και να συμφωνείται ώστε να είμαστε έτοιμοι όταν χρειαστεί».

Η ανάρτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚρήτη: Λαγοκέφαλος επιχειρεί να δαγκώσει ακόμα και γλάρο (δείτε βίντεο)
Επόμενο άρθροΜαρία Σολωμού: Παιχνίδια και βουτιές με τον Mente Fuerte