Έκκληση απευθύνουν Δήμοι της Αττικής προς τους πολίτες να διατηρούν τα απορρίμματα που παράγουν εντός εστίας, όσο είναι κλειστός ο ΧΥΤΑ της Φυλής, λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών που πλήττουν την ευρύτερη περιοχή.

Ήδη 3 Δήμοι της Περιφέρειας Αττικής εξέδωσαν ανακοίνωση προκειμένου να πείσουν τους πολίτες να μην απορρίπτουν στους κάδους τα απορρίμματα, όσο παραμένει κλειστός ο ΧΥΤΑ της Φυλής μετά από απόφαση του ΕΔΣΝΑ.

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης ανακοίνωσε: «Κλειστός παραμένει ο ΧΥΤΑ Φυλής με απόφαση του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και μέχρι νεοτέρας ανακοίνωσης λόγω της φωτιάς που ξέσπασε χθες στην περιοχή.

Για το λόγο αυτό η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου μας απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μην αποθέσουν σήμερα 23 Αυγούστου απορρίμματα στους κάδους, ούτε ογκώδη αντικείμενα.»

Το ίδιο έπραξε και ο Δήμος Αγίας Παρασκευής αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η σημερινή(22 Αυγούστου 2023) πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή της Φυλής, οδήγησε τον ΕΔΣΝΑ (Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής) στο προσωπικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ της περιοχής.

Για τον λόγο αυτό ο Δήμος Αγίας Παρασκευής απευθύνει έκκληση προς τους κατοίκους της πόλης να μην προχωρούν στην απόθεση των απορριμμάτων τους μέχρι να ανακοινωθεί η επαναλειτουργία του ΧΥΤΑ».

Παρόμοια έπραξε και ο Δήμος Χαλανδρίου ζητώντας με την σειρά του από τους πολίτες να μην αποθέτουν τα απορρίμματα τους.

Το in επιχείρησε να πληροφορηθεί από τον ΕΔΣΝΑ τι προβλέπεται να γίνει με τον ΧΥΤΑ, ωστόσο δεν κατέστη εφικτό να υπάρχει ακριβής πληροφόρηση από τον οργανισμό, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως μετά το μεσημέρι αναμένεται να υπάρξει νεότερη πληροφόρηση.

Οι πυρκαγιές στην ευρύτερη περιοχή της Φυλής προκαλούν εκτός των άλλων και ζητήματα καθαριότητας όσο ο ΧΥΤΑ παραμένει κλειστός.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΦωτιά στην Πάρνηθα: Έτσι ξεκίνησε και εξελίχθηκε το πύρινο μέτωπο – Δείτε timelapse βίντεο
Επόμενο άρθροΚαίτη Γαρμπή: Είναι σαν να θέλω να κοροϊδέψω τον κόσμο πως μοιάζω με 30χρονη