Σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα έπεσε 71χρονη Γερμανίδα τουρίστρια, η οποία είχε πάει για μπάνιο στο Σουτραλί και μετά οδηγούσε μεθυσμένη. Η ηλικιωμένη οδηγήθηκε χθες στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, όπου καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους για την κατηγορία της οδήγησης υπό την επήρεια αλκόολ και την πρόκληση ατυχήματος.

H 71χρονη ήρθε στην Ελλάδα στις αρχές Αυγούστου και από τότε με το όχημα της παραθερίζει σε διάφορα σημεία της χώρας. Είναι συνταξιούχος και διανυκτερεύει στο αυτοκινητό της, όπου και έχει τοποθετήσει στρώμα στο πίσω κάθισμα.

Η γυναίκα παρουσιάστηκε στο δικαστήριο με διερμηνέα δικηγόρο και υποστήριξε ότι είχε πιει ένα ποτήρι κρασί μαζί με το φαγητό της. Βέβαια οι μετρήσεις του αλκοτέστ στο οποίο υποβλήθηκε έδειξαν 1,72 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα στην πρώτη και 1,64 στη δεύτερη.

Η 71χρονη ταξιδεύει μόνη της, καθώς όπως δήλωσε είναι διαζευγμένη και έφτασε στην Αγριά από την Έδεσσα για να συνεχίσει τις διακοπές της. Μάλιστα η ίδια τόνισε ότι το αυτοκίνητό της είναι ασφαλισμένο και στην Ελλάδα, άρα οι ιδιοκτήτες των οχημάτων που χτύπησε θα αποζημιωθούν για τις ζημιές άμεσα.

Τελικά το Δικαστήριο την έκρινε ένοχη και της επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης για το αδίκημα της οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος. Επίσης της επιβλήθηκε χρηματική ποινή ύψους 1.200 € και αφαίρεση των πινακίδων του τετράτροχου της για τέσσερις μήνες.

Προηγούμενο άρθροO Fisichella στην Μύκονο, απών ο Bezzecchi
Επόμενο άρθροΔΕΥΑΜΒ: Μείωση πίεσης νερού λόγω αυξημένης κατανάλωσης