Συνέντευξη τύπου για τα φαινόμενα αέριας ρύπανσης στην πόλη παραχώρησε σήμερα το απόγευμα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δήμητρης Κουρέτας, ασκώντας δριμεία κριτική στην διαχείριση του ζητήματος από τον Κώστα Αγοραστό.

Ως ανίκανη να διαχειριστεί το θέμα χαρακτήρισε την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο κ. Κουρέτας, ο οποίος έκανε λόγο για μια τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί στην πόλη.

Χρησιμοποιώντας στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που έδειχναν ότι στον Βόλο τα μικροσωματίδια pm10 σήμερα το απόγευμα ήταν 149, επίπεδο άκρως επικίνδυνο για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, ο κ. Κουρέτας τόνισε πως “έπρεπε να υπάρχουν μεγάλες πινακίδες με σύσταση να φορούν προστατευτικές μάσκες ή να παραμένουν στο σπίτι, όπως επίσης και οθόνες για να βλέπουν οι πολίτες on line τις μετρήσεις της ρύπανσης”.

“Κορυφαίο θέμα για μας θα είναι επίσης το θέμα της κλιματικής αλλαγής, όχι ως άλλοθι. Το 2018 η κυβέρνηση τότε έπρεπε να ενσωματώσει ένα σχέδιο προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή. Βγήκε ο περιφερειάρχης το 2019 και είπε ότι το σχέδιο είναι σε διαβούλευση. Περιμέναμε να γίνει. Σήμερα ακόμη σε διαβούλευση είναι. Πως είναι δυνατόν, ένα κορυφαίο ζήτημα για τη χώρα μας ακόμη σε διαβούλευση”, δήλωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης, υπερτονίζωντας την χρόνια έλλειψη ενημέρωσης του κόσμου για τα επίπεδα της αέριας ρύπανσης στην περιφέρεια.

“Ο κ. Αγοραστός δεν μπορεί να δοξάζεται κρυπτόμενος” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρέτας, προσκαλώντας τον περιφερειάρχη σε ανοιχτή δημόσια συζήτηση για το ζήτημα της ρύπανσης, όπως επίσης και των υπόλοιπων θεμάτων που απασχολούν την περιοχή.

Κλείνοντας, ο κ. Κουρέτας χαρακτήρισε για άλλη μια φορά ανίκανη την πολιτική του κ. Αγοραστού, τονίζοντας πως “οι πολιτικοί που δεν μπορούν να κάνουν την δουλειά τους, πρέπει να πάνε σπίτι τους”.

Προηγούμενο άρθροΜετά τον τσακωμό στον αέρα, κάναμε ένα μήνα να μιλήσουμε
Επόμενο άρθροΛαγουβάρδος: Η δασική πυρκαγιά στον Έβρο η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών στην Ευρώπη