Ένα έργο με στόχο την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας, σε πολλές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.

Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής Προτύπων Διαβάσεων σε κόμβους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με προϋπολογισμό 18 εκ. ευρώ και διάρκεια 24 μηνών.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και προβλέπει τη δημιουργία πρωτοποριακών συστημάτων που εξασφαλίζουν την ασφαλή διέλευση πεζών καθώς λειτουργούν σε συγχρονισμό με τους υφιστάμενους φωτεινούς σηματοδότες.

Φωτογραφία Αρχείου

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ενημέρωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το σύστημα ενεργοποιείται αυτόματα, είτε πρόκειται για σηματοδοτούμενη διάβαση με επενεργούμενη φάση πεζών, είτε για σηματοδοτούμενη διάβαση με σταθερή φάση πεζών.

Αποτέλεσμα της ενεργοποίησης είναι ο φωτισμός της πεζοδιάβασης από συσκευές σήμανσης τύπου LED, οι οποίες είναι ενσωματωμένες τόσο στην άσφαλτο όσο και στο πεζοδρόμιο, αλλά και η ταυτόχρονη ενεργοποίηση των κατακόρυφων πινακίδων σηματοδότησης LED, επιτυγχάνοντας το επιθυμητό αποτέλεσμα φωτεινής σήμανσής της. Σκοπός του συστήματος είναι οι οδηγοί των οχημάτων να αντιλαμβάνονται καλύτερα και από μεγαλύτερη απόσταση την ύπαρξη πεζών στις διαβάσεις.

Παράλληλα, ενεργοποιείται ένα σύνολο έξυπνων συσκευών οι οποίες στοχεύουν στην καλύτερη πληροφόρηση των πεζών, τόσο για τους εναπομείναντες χρόνους πρασίνου και κόκκινου όσο και για άλλα κυκλοφοριακά ζητήματα.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, θα προβεί στην αναβάθμιση 344 διαβάσεων πεζών σε πρότυπες.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΦωτιά: Περισσότερα από 1.200.000 στρέμματα έχουν καεί στη χώρα μας την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο
Επόμενο άρθροΜετά τον τσακωμό στον αέρα, κάναμε ένα μήνα να μιλήσουμε