Ένοχος κρίθηκε ένας 44χρονος που απείλησε τους γονείς και τις αδερφές του, όταν εκείνοι δεν του έδιναν λεφτά. Ο άντρας που αντιμετωπίζει πρόβλημα εξάρτησης σε ουσίες, καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με μερική έκτιση ποινής 3 μηνών, αλλά αποφασίστηκε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη με όρους να μην πλησιάζει σε απόσταση 50 μ. την αδελφή και τον πατέρα του και να μείνει μακριά από το πατρικό του σπίτι.

Το συμβάν έλαβε μέρος λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης, όταν ο 44χρονος επισκέφθηκε το σπίτι των γονιών και της αδερφής του για να ζητήσει χρήματα. Όταν εκείνοι του αρνήθηκαν, καθώς παρακολουθεί πρόγραμμα απεξάρτησης, ο κατηγορούμενος ξεκίνησε να τους απειλεί, ότι θα κάψει τα σπίτια.

Μάλιστα ο 44χρονος την προηγούμενη μέρα είχε πάει και από την δουλειά της αδερφής του, ζητώντας της χρήματα, με εκείνη να του δίνει μικροποσό για να τον διώξει από τον χώρο εργασίας της και να μην δημιουργήσει προβλήματα.

Ο κατηγορούμενος είναι χρόνιος χρήστης ουσιών, ενώ έχει παρακολουθήσει ανεπιτυχώς δύο φορές πρόγραμμα απεξάρτησης στη Λάρισα, ενώ όπως κατέθεσε στο Δικαστήριο πλέον είναι εγγεγραμμένος σε αντίστοιχο πρόγραμμα στον Βόλο.

Όταν ρωτήθηκε το πως επιβιώνει, εκείνος υποστήριξε ότι λαμβάνει κοινωνικό επίδομα λίγο πάνω από 300 ευρώ, αλλά μένει σε σπίτι που του παραχωρεί ο πατέρας του, ο οποίος φροντίζει για τη διατροφή του όπως και οι αδελφές του.

Η εισαγγελέας πρότεινε, όπως προβλέπει ο νόμος, το ενδεχόμενο της ποινικής διαμεσολάβησης, αλλά οι δύο αδερφές και ο πατέρας απέρριψαν το ενδεχόμενο. Η εισαγγελέας ήταν ιδιαίτερα αυστηρή απέναντι στον 44χρονο, υπερτονίζωντας την ανάγκη να προσπαθήσει να απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά και να φέρεται με σεβασμό στην οικογένειά του που τον φροντίζει.

Αξίζει να σημειωθεί, πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο 44χρονος απασχολεί τις αρχές για παρόμοια περιστατικά, καθώς έχει βρεθεί τον Αύγουστο μόνο τρεις φορές στην αυτόφωρη διαδικασία. Η εισαγγελέας του εξήγησε πως αν δεν αλλάξει συμπεριφορά και δεν συμμορφωθεί, η δικαιοσύνη δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να τον οδηγήσει στη φυλακή.

Το Δικαστήριο τελικά έκρινε ένοχο τον 44χρονο για ενδοοικογενειακή απειλή κατά συρροή και τον καταδίκασε σε φυλάκιση 8 μηνών, με έκτιση τριών μηνών της ποινής του, με δικαίωμα έφεσης που θα έχει αναστέλλουσα δύναμη, με όρο απαγόρευσης προσέγγισης του πατέρα και της αδελφής του σε απόσταση μικρότερη των 50 μ. και μη προσέγγισης στο σπίτι του πατέρα του.

Προηγούμενο άρθροΤα «μαύρα» σύννεφα που φοβάται το Μαξίμου και βάζει φρένο σε παροχές
Επόμενο άρθροΚινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική για δέντρο στο κέντρο του Βόλου (εικόνες)