Παραμένει η φρενίτιδα με το αντιδιαβητικό φάρμακο Ozempic που ξετρέλανε το Χόλιγουντ ως σκεύασμα για αδυνάτισμα και εξαφανίζεται με «τρελούς» ρυθμούς από τα ράφια των φαρμακείων και στην Ελλάδα.

Η Έφη Καραγιαννίδου άρχισε να λαμβάνει το Ozempic και με τις 4 πρώτες δόσεις έχει χάσει ήδη κάποια κιλά.

«Τον Ιούνιο ξεκίνησα να το παίρνω για ένα μήνα. Μια ένεση κάθε εβδομάδα. Κι έτσι έχασα 4,5 κιλά. Χωρίς καμιά ιδιαίτερη προσπάθεια. 4,5 κιλά τα οποία δεν τα έχω ξαναβάλει. Έκανα διακοπή ένα μήνα και τώρα το έχω ξεκινήσει ξανά».

Όπως λέει στην κάμερα του LIVE NEWS, πριν φτάσει σε αυτή τη λύση είχε δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα –εξαντλητικές δίαιτες και εντατική γυμναστική – χωρίς όμως ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

«Αποφάσισα να το δοκιμάσω. Η φαρμακοποιός μου με απέτρεψε στην αρχή γιατί μου έλεγε ότι καλύτερα να κάνω διατροφή και γυμναστική. Βέβαια από μια ηλικία και μετά είναι δύσκολο να δείξουν αποτελέσματα» εξηγεί.

Στόχος της τώρα είναι να χάσει όπως λέει άλλα 5 κιλά για να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

«Δεν έχει καμία παρενέργεια απλά μειώνεται η όρεξη. Αυτά τα σνακς που έτρωγα παλαιότερα. Τώρα τρώω τρία γεύματα την ημέρα. Δεν νιώθω πείνα, υπογλυκαιμία, τίποτα όχι» υποστηρίζει.

Μοναδικό μειονέκτημα, όπως λέει, το τσουχτερό κόστος καθώς η μηνιαία δόση ozempic ξεπερνά τα 100 ευρώ. «Αυτό είναι ένα πρόβλημα. Αλλά ξέρετε με τις διατροφές και τα γυμναστήρια, οι τιμές είναι σχεδόν ίδια».

Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου διατροφολόγοι και φαρμακοποιοί

Οι διατροφολόγοι πάντως κρούουν το κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας πως το δύσκολο δεν είναι τόσο η απώλεια όσο η συντήρηση του βάρους στην μετά-ozempic εποχή.

«Το ozempic κάποια στιγμή θα σταματήσουμε να κάνουμε τις ενέσεις. Μετά τι θα κάνουμε; Η ουσία είναι να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής, να βρούμε ένα μοτίβο υγιεινό και ισορροπημένο».

Η αλήθεια πάντως είναι πως το ozempic– τουλάχιστον για την ώρα – δεν είναι προϊόν αδυνατίσματος αλλά φάρμακο για διαβητικούς, οι οποίοι μάλιστα το προηγούμενο διάστημα δεινοπάθησαν να το βρουν στα ράφια των φαρμακείων.

«Είναι σε έλλειψη πάντα. Τώρα είναι σε καλύτερη κατάσταση γιατί κάποια εποχή δεν υπήρχε πουθενά» επιβεβαίωσε φαρμακοποιός.

Δεν ήταν λίγοι μάλιστα οι ασθενείς με διαβήτη οι οποίοι πάνω στην απελπισία τους έψαχναν να αλλάξουν μέχρι και την φαρμακευτική τους αγωγή καθώς δεν έβρισκαν να αγοράσουν το Ozempic.

«Κανονικά είναι ένα φάρμακο που δίνουμε στους διαβητικούς όμως υπάρχουν πολλοί που το ζητούν για να χάσουν βάρος. Βέβαια εγώ δεν είμαι υπέρ γιατί δεν έχει επίσημη έγκριση αλλά κάποιοι επιμένουν» συμπλήρωσε η φαρμακοποιός..

Το αντιδιαβητικό φάρμακο ozempic εξακολουθεί να είναι είδος προς εξαφάνιση στα φαρμακεία καθώς πολλοί το αγοράζουν ακόμα και χωρίς συνταγή, προκειμένου να χάσουν βάρος.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤραγικός θάνατος 50χρονου Βολιώτη Επαγγελματία
Επόμενο άρθροΣτο Νοσοκομείο Βόλου 51χρονη με εγκεφαλικό