Το καλοκαίρι βρίσκεται στη «δύση» του αλλά οι κινητοποιήσεις από το «κίνημα της πετσέτας» συνεχίζονται. Πολίτες και φορείς επιμένουν να διεκδικούν ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες, απέναντι στις επιχειρήσεις που καταπατούν το δικαίωμά τους αυτό.

Αυτή τη φορά, οι πολίτες της Πάρου, νησί το οποίο «πρωτοστάτησε» στο «κίνημα της πετσέτας», και πιο συγκεκριμένα μέλη του «κινήματος πολιτών Πάρου για ελεύθερες παραλίες», βρέθηκαν στην Πούντα.

Κρατώντας πανό και πλακάτ ζήτησαν ελεύθερες παραλίες και όχι ξαπλώστρες και καθίσματα επί πληρωμή.

«Ιστορικά είναι η πρώτη παραλία που κακοποίησε τον τουρισμό και το περιβάλλον, η πρώτη που άπλωσε τις πολυθρόνες μέχρι τη γραμμή της θάλασσας, η πρώτη που επιδόθηκε σε μια φοβερή και αδίστακτη ηχορύπανση» γράφει σε ανάρτησή του ο Χρήστος Γεωργούσης, μέλος του κινήματος.

«Επιχειρηματικότητα ναι, αλλά όχι εις βάρος της ελευθερίας των πολιτών και όχι στηριγμένη στην ανομία» τονίζει επίσης.

Η ανάρτηση:

«Μόλις επιστρέψαμε από την εκδρομή και διαδήλωση για την ελευθέρωση των παραλιών και από την Πούντα του Λαγαρά. Ιστορικά είναι η πρώτη παραλία που κακοποίησε τον τουρισμό και το περιβάλλον, η πρώτη που άπλωσε τις πολυθρόνες μέχρι τη γραμμή της θάλασσας, η πρώτη που επιδόθηκε σε μια φοβερή και αδίστακτη ηχορύπανση. Η μουσική ακούγεται μέχρι τη Νάξο, είπε πριν χρόνια ένας από τους επιχειρηματίες».

«Ποιο είναι το πιο ενδιαφέρον; Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι δεν υπήρξε αποτελεσματική αντίδραση από καμιά κυβέρνηση και άλλαξαν πολλές μέσα στα 30 αυτά χρόνια, ίσως και περισσότερα. Το ξέρουμε ότι έτσι δεν κάνουμε χωριό, δεν πάμε πουθενά. Αποστολή δική μας ήταν να ταρακουνήσουμε τα λιμνασμένα νερά, να ξυπνήσουμε τις κοιμώμενες υπηρεσίες και να αναλάβουν δράση την οποία οφείλουν για τη χώρα και τους πολίτες της».

«Από δω και πέρα να δούμε τι θα γίνει. Επιχειρηματικότητα ναι, αλλά όχι εις βάρος της ελευθερίας των πολιτών και όχι στηριγμένη στην ανομία. Αποστολή μας ήταν να δώσουμε και στους επιχειρηματίες της καλής θέλησης να καταλάβουν ότι έτσι δεν μπορούν να προχωρήσουν καταπατώντας και βιάζοντας τις ακτές. Αποστολή μας ήταν να ξαναελπίσουμε».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑνώμαλος πήγε να βιάσει άλογο στο Πήλιο!
Επόμενο άρθροΠανέμορφη φώκια βγήκε σε παραλία της Εύβοιας και εντυπωσίασε