Η στρατιωτική συνεργασία της Ρωσίας με το Ιράν δεν θα υποκύψει σε γεωπολιτικές πιέσεις, δήλωσε το Σάββατο ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ, μετά τη δημοσίευση πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες η Ουάσινγκτον ζήτησε από την Τεχεράνη να σταματήσει να πουλά drones στη Μόσχα.

«Δεν υπάρχουν αλλαγές και η συνεργασία με το Ιράν θα συνεχιστεί», τόνισε ο Ριαμπκόφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο RIA. «Είμαστε ανεξάρτητα κράτη και δεν υποκύπτουμε στις διαταγές των ΗΠΑ και των δορυφόρων τους», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ΗΠΑ πιέζουν το Ιράν να σταματήσει να πουλά επιθετικά drones, τα οποία η Ρωσία χρησιμοποιεί στον πόλεμο στην Ουκρανία, ανέφεραν σε άρθρο τους οι Financial Times αυτόν τον μήνα επικαλούμενοι Ιρανό αξιωματούχο και ένα ακόμη πρόσωπο που έχει γνώση της υπόθεσης.

Το Ιράν έχει παραδεχθεί ότι έχει στείλει drones στη Ρωσία, αλλά έχει επισημάνει στο παρελθόν ότι αυτό έγινε πριν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022. Η Μόσχα από την πλευρά της αρνείται ότι χρησιμοποιεί ιρανικά drones στην Ουκρανία.

Στο μεταξύ ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Άμυνας Ρεζά Ταλαεΐ- Νικ δήλωσε: «Καμία από τις συναλλαγές (που αφορούν drones) τις οποίες είχαμε (…) με άλλες χώρες, όπως η Ρωσία, δεν έχει ακυρωθεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ταλαεΐ- Νικ πρόσθεσε ότι αρκετές «δυτικές και ευρωπαϊκές χώρες», τις οποίες δεν κατονόμασε, ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ιρανικά drones.

Η Ρωσία άρχισε να χρησιμοποιεί ιρανική κατασκευής drones Shahed πέρυσι για να πλήξει στόχους βαθιά στο εσωτερικό της Ουκρανίας.

Αξιωματούχος του Λευκοί Οίκου δήλωσε τον Ιούνιο ότι το Ιράν έχει μεταφέρει αρκετές εκατοντάδες drones στη Ρωσία από τον Αύγουστο του 2022.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚατερίνα Καινούργιου: Με παριζιάνικο στυλ ποζάρει με φόντο τον Πύργο του Άιφελ
Επόμενο άρθροΨωμί: Ανεβαίνει συνεχώς η τιμή του – Κινδυνεύει να γίνει είδος πολυτελείας