Ενόχληση εκφράζεται στα γαλάζια πηγαδάκια και -όχι μόνο- στο Ηράκλειο Κρήτης για την υποψηφιότητα του Μιχάλη Καραμαλάκη, του πρώην αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. που κατεβαίνει για δήμαρχος στη γενέτειρά του, με τους περισσότερους νεοδημοκράτες στην Κρήτη να δηλώνουν απροθυμία να τον στηρίξουν.

Αμφισβητούν τις ικανότητες του για τον συγκεκριμένο ρόλο, ενώ και το είδος και το ύφος του προεκλογικού αγώνα που έχει επιλέξει δεν φαίνεται να πείθει, ενώ επικρίνεται ότι δεν συνάδει και με τις αξίες της πόλης.

Ο Μιχάλης Καραμαλάκης, που ζώντας εδώ και πολλά χρόνια στην Αθήνα, δύσκολα μπορεί να πείσει για τη γνώση του για τα προβλήματα του Ηρακλείου, αντιμετωπίζεται μάλλον ως «ξένο σώμα», ενώ για τους Κρητικούς η θητεία του στην ΕΛ.ΑΣ σε μια εποχή μάλιστα που τα φαινόμενα αστυνομικής βίας προβλημάτισαν, δεν φαίνεται να καταγράφεται ως προσόν και πλεονέκτημα.

Αφ’ υψηλού

Άσχημη εντύπωση στους κρητικούς Νεοδημοκράτες προκάλεσε και το γεγονός ότι, όπως λέγεται, ο κ. Καραμαλάκης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του χωρίς να δείξει την καλή θέληση να ενημερώσει και να συνομιλήσει με τα κομματικά στελέχη του Ηρακλείου. Αντίθετα, εμφανίστηκε με τον αέρα του εκλεκτού του Μαξίμου, οργίζοντας τους τοπικούς παράγοντες, που δεν παραλείπουν να πετάξουν και το «καρφί» ότι η στενή αυτή σχέση, που πουλά ως συγκριτικό πλεονέκτημα, δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά.

Σε αντίθεση με τον Καραμαλάκη, ευρύτερες δυνάμεις έχουν συσπειρωθεί και στηρίζουν τον Αλέξανδρο Καλοκαιρινό, καθηγητή Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, μια υποψηφιότητα, που -όπως λέγεται χαρακτηριστικά- προέρχεται από τα σπλάχνα της πόλης, με καθαρά αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά.

«Οι Ηρακλειώτισσες και οι Ηρακλειώτες έχουμε δικαιώματα στον τόπο που ζούμε» τόνισε ο κ. Καλοκαιρινός ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του, δηλώνοντας ανοιχτός σε συνεργασίες και όποιον θέλει πραγματικά το καλό της πόλης.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕβρος: Οι αυτόκλητοι πολιτοφύλακες συνεχίζουν ανενόχλητοι τη δράση τους (δείτε βίντεο)
Επόμενο άρθροΞαπλωμένη στο γρασίδι με το μπικίνι της