Η αναμενόμενη υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη δεν έρχεται ούτε «ήσυχα», ούτε και… αναίμακτα. Ο 35χρονος εφοπλιστής έρχεται να διαταράξει περαιτέρω την όποια αρμονία των πάλαι ποτέ προεδρικών και, μάλιστα, εις βάρος του Νίκου Παππά.

Το προηγούμενο διάστημα, αμέσως μετά την εκλογική ήττα και την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, το κόμμα της Αριστεράς ήρθε αντιμέτωπο με τις εσωτερικές του φατρίες. Δεν πρόκειται για τις ιδεολογικές τάσεις, που πάντοτε υπήρχαν στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για επιμέρους ομαδοποιήσεις μελών γύρω από συγκεκριμένα στελέχη, με επικεφαλής τους Σπίρτζη και Πολάκη.

Η μεγάλη σύγκρουση έγινε όταν κατά την πρώτη ΠΓ του κόμματος, όπου και θα αποφασιζόταν η ημερομηνία διεξαγωγής του Έκτακτου Συνεδρίου, οι κ.κ Σπίρτζης και Πολάκης μειοψήφησαν, με τον Χρήστο Σπίρτζη, μάλιστα, να παραιτείται από την ΠΓ και να εγκαταλείπει τη χρέωσή του για την οργάνωση των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Τότε ξεκίνησε έντονα η φημολογία πως θα θέσει εαυτόν στην κρίση του κόμματος ως υποψήφιος πρόεδρος ο Διονύσης Τεμπονέρας. Ωστόσο, η πλατφόρμα του -στην ίδια αντίληψη με τους Χρήστο Σπίρτζη και Παύλο Πολάκη- μειοψήφησε στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος και αυτό το «χαρτί» έμεινε «αχρησιμοποίητο». Μάλιστα, χαρακτηρίστηκε ως «αφερέγγυος» από ιστορικά στελέχη, αλλά και μέλη του κόμματος.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας έκανε πολύ γρήγορα γνωστή την απόφασή του να μην κατέλθει ως υποψήφιος πρόεδρος, ενώ τη σκυτάλη των σεναρίων για υποψηφιότητα πήρε ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος μέχρι πρόσφατα, για την ακρίβεια μέχρι και που εμφανίστηκε η… πλατφόρμα Κασσελάκη, δήλωνε ανοιχτά ότι μπορεί να είναι ή και να μην είναι υποψήφιος, αφού ήταν σε μια διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Κασσελάκης, Πολάκης, Παππάς

Ο Στέφανος Κασσελάκης, με εξαιρέσεις σε σημεία των προτάσεών του, όπως την ίδρυση επαγγελματικού στρατού, παρουσίασε μία πλατφόρμα η οποία ήταν εξαιρετικά όμοια με τις θέσεις του Παύλου Πολάκη. «Βαρίδι» θεωρείται από μία διόλου ευκαταφρόνητη ομάδα εντός του ΣΥΡΙΖΑ το γεγονός ότι ο κ. Κασσελάκης έχει υπάρξει συνομιλητής και έχει, μάλιστα, αναφερθεί θετικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάτι που ερμηνεύεται ως πρόθεση για ολική στροφή προς το κέντρο (;) και οριστικό διαζύγιο από την Ριζοσπαστική Αριστερά.

Κι ενώ στην Κουμουνδούρου ήδη συζητιόταν πως ο κ. Πολάκης είναι αυτός που στηρίζει τον 35χρονο εφοπλιστή, ο ίδιος ο Πολάκης δεν έκρυψε ποτέ τη συμπάθειά του προς τον Κασσελάκη, όπως την ίδια συμπάθεια δεν έκρυψαν οι οπαδοί του.

Η απόφαση του Κασσελάκη να γνωστοποιήσει την υποψηφιότητά του στη νομαρχιακή Χανίων, έρχεται να «κλειδώσει» τα σενάρια υποστήριξής του από τον Παύλο Πολάκη. Μάλιστα, ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος πρέπει να σημειωθεί ότι δεν έχει θέσει εαυτόν σε εκλογική διαδικασία εντός του ΣΥΡΙΖΑ ποτέ μέχρι τώρα, θα επισκεφτεί τα Χανιά και από εκεί θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις.

Αρχικά θα επισκεφτεί τους Τάφους των Βενιζέλων, μαζί με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων και μετά θα παρέμβει στο δελτίο ειδήσεων του ΚONTRA.

Αυτή η κίνηση του Κασσελάκη, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως απρόβλεπτη, αν δεν είχαμε παρακολουθήσει τις εξελίξεις του προηγούμενου διαστήματος, στην πραγματικότητα δεν αποτελεί παρά ένα «χτύπημα» όχι στην Έφη Αχτσιόγλου, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ή ακόμη και τον Στέφανο Τζουμάκα, που ούτως ή άλλως δεν έχει πιθανότητες να εκλεγεί πρόεδρος, αλλά προς τον «προεδρικό» Νίκο Παππά.

Μάλιστα, η στήριξη που θα λάβει ο Κασσελάκης από την πλευρά Σπίρτζη – Πολάκη, είναι στήριξη που θα χάσει ο Νίκος Παππάς, ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με πολύ μεγαλύτερη ιστορία στο κόμμα από τους τρεις προαναφερθέντες.

Ούτως ή άλλως, οι πάλαι ποτέ προεδρικοί δεν είχαν εξαρχής ενιαίο μέτωπο, αφού πολλά στελέχη -όπως ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Ζαχαριάδης, ο Γιάννης Ραγκούσης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου κ.α – δήλωσαν ανοιχτά την στήριξή τους προς την Έφη Αχτσιόγλου.

Κρυφός «εμφύλιος»

Γιατί, όμως, έχει δρομολογηθεί η υποψηφιότητα Κασσελάκη; Κύκλοι της Κουμουνδούρου λένε πως είναι ένα προσωπικό στοίχημα του Παύλου Πολάκη, ώστε να μετρήσει τα δικά του ποσοστά, αλλά χωρίς να εκτεθεί ο ίδιος στην εκλογική διαδικασία. Άλλωστε, ένα χαμηλό ποσοστό του θα ήταν τεράστια ήττα για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Ενδεικτικό του «εμφυλίου» είναι πως ο Νίκος Παππάς ανέβαλε την επίσκεψή του στα Χανιά, στα πλαίσια της περιοδείας του, η οποία ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη, δηλαδή μία μόλις ημέρα μετά την… έφοδο Κασσελάκη στα λημέρια του Πολάκη. Κάτι που, αν μη τι άλλο, φαίνεται να αποδεικνύει ποιος πραγματικά χαίρει της υποστήριξης του Παύλου Πολάκη και, συνεπακόλουθα, του Χρήστου Σπίρτζη.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑσπρόπυργος: Πυρπόλησαν το σπίτι του δράστη της δολοφονίας σε καταυλισμό Ρομά
Επόμενο άρθροΥποψήφια στις περιφερειακές εκλογές με τον Απόστολο Τζιτζικώστα