Στην φυλακή αναμένεται να οδηγηθεί ο 45χρονος, ο οποίος είχε συλληφθεί για κλοπές σε σπίτι στην Σκόπελο. Ο δράστης, αλβανικής υπηκοότητας, δικάστηκε χθες ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, όπου καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών, χωρίς αναστολή και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Υπενθυμίζεται, ότι η κλοπή πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 20/8, όταν ο 45χρονος μπήκε στο σπίτι από παράθυρο από το οποίο αφαίρεσε το παντζούρι, και απέσπασε από το εσωτερικό του χρηματοκιβώτιο, το οποίο περιείχε 20.000 ευρώ και κοσμήματα, και δύο ρολόγια χειρός. Ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Βόλου, όπου του ασκήθηκε δίωξη για τις κατηγορίες της βίας κατά υπαλλήλων, της κλοπής, της απλής σωματικής βλάβης και της απείθειας. Η δίκη του είχε αναβληθεί για να παραστούν στο δικαστήριο και να καταθέσουν ως μάρτυρες το ζευγάρι των παθόντων της κλοπής και οι αστυνομικοί που συνέλαβαν τον 45χρονο.

Ο 45χρονος δήλωσε μετανιωμένος για τις πράξεις του και πρόθυμος να επιστρέψει τα κλοπιμαία, ενώ όσον αφορά την αντίσταση στη σύλληψή του, εκείνος ανέφερε ότι είδε δύο άντρες με πολιτικά ρούχα βραδινές ώρες και δεν συνειδητοποίησε ότι πρόκειται για αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να αμυνθεί.

Ο κατηγορούμενος είναι κάτοικος Αθήνας, ενώ βρέθηκε στην Σκόπελο για να επισκεφθεί τον γιό του, ο οποίος εργάζεται στο νησί. Υποστήριξε, ότι χρειαζόταν τα χρήματα για την ιατρική περίθαλψη της μητέρας του που είναι άρρωστη

Οι αστυνομικοί εντόπισαν το κλεμμένο χρηματοκιβώτιο σε χωράφι δίπλα από το σπίτι και παρακολουθούσαν την περιοχή προκειμένου να συλλάβουν τον δράστη, ο οποίος επέστρεψε στο σημείο το απόγευμα του Σαββάτου για να πάρει το κλεμμένο χρηματοκιβώτιο.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως ο 45χρονος βρίσκεται παράνομα στην χώρα, καθώς δεν διαθέτει τα απαραίτητα έγγραφα διαμονής, γεγονός που σημαίνει την κίνηση διαδικασιών διοικητικής απέλασης, όταν ολοκληρώσει την έκτιση της ποινής του.

Το Δικαστήριο αθώωσε τον 45χρονο για την κατηγορία της απείθειας, κρίνοντας τον όμως ένοχο για τις τρεις υπόλοιπες πράξεις, επιβάλλοντάς του συνολική ποινή φυλάκισης τριών ετών, όπως επίσης και χρηματική ποινή 1650 ευρώ. Η ποινή του δεν έχει αναστολή, όπως και η έφεση δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Καθώς η απόφαση μη αναστολής σημαίνει την άμεση φυλάκιση του 45χρονο, ο Πρόεδρος έκανε λόγο για την απασχόληση του 45χρονου σε κοινωφελή εργασία όσο παραμένει κρατούμενος, κάτι που αν ακολουθήσει θα καταφέρει να μειώσει την έκτιση της ποινής του.

Προηγούμενο άρθροΗλεία: Έπεσε το βουνό στο σπίτι του ύστερα από κατολίσθηση
Επόμενο άρθροΓλίτωσε σοβαρούς τραυματισμούς ο 15χρονος που έπεσε από φουσκωτό σε θαλάσσιο πάρκο στην Αλόννησο