Σε δηλώσεις αναφορικά με την εντολή προκαταρκτικής εξέτασης για το χρέος της ΔΕΥΑΜΒ απέναντι στην ΔΕΗ προχώρηση ο επικεφαλής του συνδυασμού “Συμμαχία για τον Βόλο” και υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου, Νίκος Παπαπέτρος.

O κ. Παπαπέτρος εξήγησε πως, όταν πληροφορήθηκε για την προκαταρκτική ” ο συνδυασμός φρόντισε να γνωστοποιήσει συγκεκριμένα στοιχεία που είχε για την οφειλή αυτή και να τα καταθέσει στην Εισαγγελία, προκειμένου να συσχετιστούν με την εν λόγω υπόθεση που ερευνάται”.

“Τα ερευνώμενα αδικήματα, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας είναι το αδίκημα της απιστίας, εννοείται κακουργηματικής λόγω του ύψους του ποσού, της πιθανής παράβασης καθήκοντος των πιθανών εικονικών ισολογισμών, διότι τα χρέη αυτά, ουδέποτε έχουν αποτυπωθεί σε οικονομικές καταστάσεις και ισολογισμούς της ΔΕΥΑΜΒ” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαπέτρος.

Ο κ. Παπαπέτρος αναφορικά με την ανακοίνωση από τον Δήμο Βόλου ότι κακώς διέρρευσε η προκαταρκτική, εξήγησε πως  “δεν διέρρευσαν στοιχεία της προδικασίας, που είναι, ούτως ή άλλως μυστική, διέρρευσε μόνο το γεγονός ότι διατάχτηκε προκαταρκτική, όπως γίνεται πάντα”.

Όπως είπε “η Εισαγγελία δεν έδωσε κανένα στοιχείο, ούτε σε ποιους αναφέρεται, ούτε τι στοιχεία έχει, ούτε ποιες πράξεις έχουν γίνει. Το μόνο που γνωστοποιήθηκε είναι ότι είναι σε εξέλιξη μια διαδικασία και αφετηρία είναι η γνώση της Εισαγγελίας από τις αναφορές του Τύπου”.

Ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε ότι η διαχείριση της ΔΕΥΑΜΒ είναι προερχόντως πολιτικό ζήτημα που αφορά όλους τους πολίτες που θα κληθούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να το πληρώσουν, ακόμη και αν το καλύψει, που δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα το καλύψει το Ελληνικό Δημόσιο. Όπως είπε ο ίδιος θα ευχόταν να το καλύψει, γιατί θέλει μια ΔΕΥΑΜΒ υγιή για την πόλη, δεν παύει όμως να είναι ζημιά.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο διακοπής της παροχής ρεύματος στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΜΒ, ο κ. Παπαπέτρος δήλωσε “φανταστείτε μια πόλη να λειτουργεί χωρίς νερό, γιατί εάν κόψει την παροχή ρεύματος στις εγκαταστάσεις η ΔΕΗ, δεν θα λειτουργούν οι εγκαταστάσεις και ό,τι αυτό συνεπάγεται. Μιλάμε για βιομηχανίες, μιλάμε για βιοτεχνίες, μιλάμε για αγροτικές και κτηνοτροφικές μονάδες. Τεράστιο ζήτημα”.

“Όλη αυτή η διαχείριση, με την ευκολία και τη δημαγωγία του “δεν πληρώνουμε”, τελικά έχει συνέπειες. Γιατί στο τέλος πληρώνουμε, όπως έγινε και με την ΕΡΓΗΛ που πληρώνουμε με τόκους και πληρώνουμε με ζημιά τελικά των πολιτών του Βόλου” ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Δήμαρχος.

Προηγούμενο άρθροΚορινθιακή σταφίδα: Χαριστική η βολή με τιμές κάτω του κόστους παραγωγής
Επόμενο άρθροΡάγισαν καρδιές στο ΑΠΘ – Η αδερφή του Κυπριανού Παπαϊωάννου που σκοτώθηκε στα Τέμπη παρέλαβε το πτυχίο του