Στην περιοχή του Έβρου βρέθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης όπου επισκέφθηκε περιοχή που κάηκε από την μεγάλη πυρκαγιά.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε το σχετικό βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Αφού δεν ήρθε ο Πρωθυπουργός στην εθνική οικολογική καταστροφή του Έβρου… Κάποιος έπρεπε να έρθει».

Στο βίντεο φαίνεται ο Στέφανος Κασσελάκης να περπατά σε μια καμένη πλαγιά και στη συνέχεια να επισκέπτεται έναν πυρόπληκτο κάτοικο της περιοχής και το σπίτι του που έχει καταστραφεί ολοσχερώς από την πύρινη λαίλαπα.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση ο Στέφανος Κασσελάκης επισκέφτηκε αρχικά το καμένο δάσος της Μάκρης καθώς και το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Συνομίλησε με τους Ρουμάνους και τους Ισπανούς πιλότους των Canadair που έδωσαν μάχη με τη φωτιά μαζί με τους Έλληνες συναδέλφους τους, ενώ περιόδευσε στην πόλη της Αλεξανδρούπολης αλλά φυσικά και στην πληγείσα περιοχή της Δαδιάς.

Παράλληλα, συνομίλησε με πυρόπληκτους της περιοχής που έχασαν τις περιουσίες τους στη φωτιά -άνθρωποι που βρίσκονται σε απόγνωση, πληγέντες πολίτες που αναγκάζονται να κοιμηθούν μέσα σε αυτοκίνητα ή σε αποθήκες.

@skasselakis #fyp #φοργιου #fypgreece #tiktokgreece ♬ πρωτότυπος ήχος – Stefanos Kasselakis

Ο Στέφανος Κασσελάκης μετά την περιοδεία του στα καμένα, προέβη σε σύντομη δήλωση:

«Οι εικόνες που αντίκρισα είναι απερίγραπτες. Μιλάμε για μια απόλυτη καταστροφή, για την μεγαλύτερη πύρινη καταστροφή που έχει καταγραφεί στην ιστορία της Ε.Ε. Έχω μιλήσει αυτό τον καιρό για το «ελληνικό όνειρο». Ε, λοιπόν, αυτό που έχει συμβεί στον Έβρο, είναι ο ελληνικός εφιάλτης. Πάνω από 930 χιλιάδες στρέμματα καμένα».

«17η μέρα η σημερινή, επιτέλους με ύφεση, και ακόμα περιμένουν τον κ. Μητσοτάκη οι κάτοικοι στα αποκαΐδια των συνόρων της χώρας.  Με επικοινωνιακά τρικ και με «μεγάλα λόγια» ούτε σβήνονται οι φωτιές, ούτε προλαμβάνονται. Η Πολιτεία οφείλει να βρεθεί έμπρακτα δίπλα στους πληγέντες, να αποζημιώσει, να ξεκινήσει την αποκατάσταση και να ενισχύσει την Πολιτική Προστασία».



Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΧάρτινα καλαμάκια: Παγκόσμια ανησυχία για την χρήση τους – Πότε γίνονται επικίνδυνα
Επόμενο άρθροΚοντεύει να υπερχειλίσει ο Κραυσίδωνας – Δείτε εικόνες και βίντεο από τα σημεία