Ενημέρωση προς τους πολίτες έκανε το μεσημέρι της Πέμπτης ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος. Η σοκαριστική είδηση είναι ότι το δίκτυο ύδρευσης καταστράφηκε. Μετά τις 6 το απόγευμα και μέχρι τις 10 το βράδυ θα υπάρξει νερό στις βρύσες κάτω από την οδό Γ. Δήμου στο Βόλο και κάτω από την οδό Μαιάνδρου στη Νέα Ιωνία.

Αναλυτικά η δήλωση του δημάρχου:

”Οι συνάνθρωποί μας βιώνουν επί τέσσερις μέρες βιβλική καταστροφή. Αν κάποιος ψάχνει φταίχτες, φταίω εγώ που βρέθηκα σε μέρες που έχει γίνει κατακλυσμός. Σήμερα που μιλάμε δεν είναι ότι συνεχίζει να βρέχει. Βρέχει και στο Πήλιο και κατέκλυσε τα 3 ποτάμια κι έφερε τόνους λάσπης μέσα στην πόλη.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις μέχρι αργά το βράδυ θα έχει δοθεί ρεύμα σε ολόκληρη την πόλη. Το μεγάλο πρόβλημα είναι το νερό. Οι πηγές στο βουνό, Πορταριάς, Μακρινίτσας, Άλλης Μεριάς, εξαφανίστηκαν επειδή υποχώρησε το έδαφος και πήρε μαζί και τα αντλιοστάσια. Ευχαριστώ τους υπαλλήλους της ΔΕΥΑΜΒ που εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες. Από Γιάννη Δήμου και κάτω θα δώσουμε νερό από γεωτρήσεις. Για 3-4 ώρες, οπότε κάντε χρήση με μέτρο. Μετά τις 22.00 μέχρι το πρωί θα κοπεί γιατί είναι προσωρινό. Όλο το δίκτυο καταστράφηκε. Κάνουμε by pass για να μπορέσουμε να δώσουμε λίγο νερό στον κόσμο. Πρόκειται για καταστροφή. Χρειάζονται μέρες. Να ηρεμήσει ο καιρός και θα δώσουμε λύσεις για να δούμε πως θα αποκατασταθεί το δίκτυο και να γίνει καινούργιο.”

Προηγούμενο άρθροΚαταστροφή στην αποθήκη – Zougla
Επόμενο άρθροΕξωδικαστικός μηχανισμός: Εχουν ρυθμιστεί δάνεια 3 δισ. ευρώ