Ενημερωτική συνέντευξη τύπου στο γραφείο του στο Δημαρχείο Βόλου παραχώρησε ο Αχιλλέας Μπέος. Ο δήμαρχος Βόλου μιλώντας στους εκπροσώπους του τύπου έδωσε μια γενική εικόνα για τις ενέργειες αποκατάστασης των ζημιών για την ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση των σπιτιών της πόλης.

Μάλιστα, ο κ. Μπέος αμφισβήτησε τα λεγόμενα της Υφυπουργού Υγείας κας. Αγαπιδάκη, η οποία είχε κρίνει το νερό της πόλης επικίνδυνο για χρήση στο μπάνιο και στο πλύσιμο των πιάτων. Ο δήμαρχος τόνισε πως το νερό χλωριώνεται, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η κα. Αγαπηδάκη “για αγάπες καλή είναι”.

“Σε ότι αφορά στον Βόλο να μην προτρέχει. Το τηλέφωνό μου είναι ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο, ας πάρει τηλέφωνο να της πω εγώ. Προσωπικά κάνω μπάνιο. Ακούγονται αηδίες από ανθρώπους που έχουν ευθύνη” δήλωσε ο κ. Μπέος. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι σήμερα στις 8 το πρωί στάλθηκε δείγμα από επτά σημεία της πόλης στο Χημείου του κράτους προς ανάλυση και τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά σε 48ώρες.

Αναφορικά με τις ανάγκες της πόλης για νερό, ο κ. Μπέος τόνισε ότι “καθημερινά ο Δήμος Βόλου έχει ανάγκη από 35.000 κυβικά νερό, αυτή τη στιγμή μετά από πολλές προσπάθειες αντλούμε 23.000 κυβικά. Μας λείπουν 12.000. Οι πηγές σε Μακρινίτσα και Πορταριά, έδιναν πάνω 20.000 κυβικά τη μέρα, εμείς βρήκαμε νερό από ακόμη 3-4 γεωτρήσεις και φθάσαμε τις 22.000”. Ο Δήμαρχος ζήτησε την υπομονή και την κατανόηση του κόσμου και ενημέρωσε πως στις περιοχές που το δίκτυο έχει πάθει σοβαρή ζημιά, όπως επίσης και στους επάνω ορόφους των πολυκατοικιών, το νερό θα επιστρέψει σε 10 με 15 μέρες.

Τέλος, όσον αφορά τα σχολεία, ο κ. Μπέος ενημέρωσε πως τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Δευτέρα σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα, εκτός από 2-3 που έχουν καταστραφεί στην περιοχή του Φυτόκου. Για εκείνα θα υπάρξει μέριμνα από το Υπουργείο για την μετεγκετάσταση των μαθητών σε άλλες μονάδες.

 

Προηγούμενο άρθροΜπαρτ Ρέινολντς: Το παιδί που ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο αλλά έζησε μια ξέφρενη ζωή στο Χόλιγουντ
Επόμενο άρθροΒλάβη στο τηλεφωνικό κέντρο του Κεντρικού Κοιμητηρίου