Οι αξίες των διαμερισμάτων στο Ντουμπάι αυξήθηκαν κατά ρεκόρ σχεδόν δεκαετίας τον Αύγουστο, διευρύνοντας ένα ράλι ακινήτων που μεταμόρφωσε την πόλη σε μια από τις πιο καυτές αγορές κατοικιών στον κόσμο, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η οικιστική έκρηξη της πόλης, που μέχρι στιγμής οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε μεγαλύτερες μονοκατοικίες, πιέζει τώρα τις τιμές για τα διαμερίσματα που αποτελούν περίπου το 85% της προσφοράς κατοικιών σε αυτό την πόλη – κόμβο της Μέσης Ανατολής.

Συγκεκριμένα, οι τιμές των διαμερισμάτων αυξήθηκαν κατά 20% κατά μέσο όρο από τον Αύγουστο, σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση από τον Νοέμβριο του 2014, σύμφωνα με τον σύμβουλο ακινήτων CBRE Group Inc.

Ανάκαμψη μετά από μια «μαύρη» επταετία

Η ανάκαμψη των ακινήτων του Ντουμπάι έρχεται μετά από μια ύφεση επτά ετών και τροφοδοτείται από μια εισροή νεοφερμένων που περιλαμβάνει από εκατομμυριούχους κρυπτονομισμάτων και τραπεζίτες που μετεγκαταστάθηκαν από την Ασία έως πλούσιους Ρώσους που επιδιώκουν να θωρακίσουν περιουσιακά στοιχεία. Η κυβέρνηση έχει επίσης επιφέρει μια σειρά μεταρρυθμίσεων, χαλαρώνοντας τους νόμους για τις θεωρήσεις και εισάγοντας θεωρήσεις για άτομα που αναζητούν εργασία και ελεύθερους επαγγελματίες.

Το μέσο ετήσιο ενοίκιο για διαμερίσματα στο Ντουμπάι είναι 29.000 δολάρια

Ενώ οι τιμές για μονοκατοικίες εκτοξεύτηκαν από τα χαμηλά επίπεδα της πανδημίας, η ανάκαμψη για τα διαμερίσματα ήταν μέχρι στιγμής πιο αργή. Οι μέσες τιμές των διαμερισμάτων εξακολουθούν να είναι 9,6% κάτω από το ανώτατο όριο του 2014, ενώ αυτές για τα μεγαλύτερα σπίτια είναι 8,7% υψηλότερες, σύμφωνα με το CBRE.

Η εταιρεία αξιολόγησης και έρευνας ακινήτων, ValuStrat ανακοίνωσε ότι οι τιμές των διαμερισμάτων αυξήθηκαν κατά 10% κατά μέσο όρο το έτος έως τον Αύγουστο. Τα μεγαλύτερα ετήσια κέρδη σημειώθηκαν στο τεχνητό νησί Palm Jumeirah, όπου οι τιμές αυξήθηκαν κατά ένα πέμπτο.

Η απόδοση για τα διαμερίσματα στο Ντουμπάι – όπου το νόμισμα είναι συνδεδεμένο με το δολάριο ΗΠΑ και το εισόδημα από ενοίκια δεν φορολογείται – ανέρχεται στο 7,34%, σύμφωνα με το CBRE. Συγκριτικά, η μέση απόδοση στο Λονδίνο είναι 4,18%, και στο κεντρικό Λονδίνο – όπου η συντριπτική πλειοψηφία ζει σε διαμερίσματα – είναι ακόμη χαμηλότερη στο 3,6%.

Το μέσο ετήσιο ενοίκιο για διαμερίσματα στο Ντουμπάι είναι 106.674 ντιρχάμ (29.000 δολάρια) και 322.573 ντιρχάμ για βίλες, σύμφωνα με το CBRE.

Πηγή: Ot.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣομαλία: Νεκροί 120 τζιχαντιστές της Σεμπάμπ σε στρατιωτικές επιχειρήσεις το τελευταίο 48ωρο
Επόμενο άρθροΚακοκαιρία Daniel: Υγειονομική βόμβα τα νεκρά ζώα – Μάχη για πόσιμο νερό και αγώνας για την επιβίωση