Εξακολουθούν να ταλαιπωρούν τους κατοίκους στη Μαγνησία τα συσσωρευμένα από την κακοκαιρία «Daniel» προβλήματα. Ωστόσο, σταδιακά διαφαίνονται κάποια αισιόδοξα μηνύματα, δίνοντας ελπίδες βελτίωσης, όπως η κατάσταση στην υπερχειλισμένη λίμνη Κάρλα.

Η στάθμη των υδάτων της σιγά-σιγά υποχωρεί κι απομακρύνεται ο κίνδυνος να πλημμυρίσουν τα παρακάρλια χωριά στη Μαγνησία και τη Λάρισα, αφού η ροή των νερών του Πηνειού προς την περιοχή μειώνεται κι έχει ανοίξει η σήραγγα μήκους περίπου 11 χιλιομέτρων που αποστραγγίζει τη λίμνη, μεταφέροντας νερά προς τον Παγασητικό Κόλπο.

Οι κάτοικοι στο Στεφανοβίκειο, τον Ριζόμυλο και τα Κανάλια της Μαγνησίας, όπως και στα χωριά Σωτήριο, Αχίλλειο, Μόδεστος και Αμυγδαλή της Λάρισας, εξακολουθούν να βρίσκονται σε ετοιμότητα, υπό τον φόβο υπερχείλισης της Κάρλας, που λόγω των πλημμυρών έφτασε και ξεπέρασε τα επίπεδα του 1962, όταν άρχισε η αποξήρανσή της.

Στο Βόλο η κατάσταση παραμένει δύσκολη στον τομέα της υδροδότησης της πόλης, αφού για 13η ημέρα οι κάτοικοι του πολεοδομικού συγκροτήματος στερούνται του πόσιμου νερού, καθώς το παρεχόμενο νερό δεν είναι κατάλληλο, σύμφωνα με τις μετρήσεις που έχουν γίνει και τις αναφορές του υπουργείου Υγείας.

Στη λάσπη παραμένουν περιοχές συνοικιών της πόλης που επλήγησαν από τα νερά των χειμάρρων Κραυσίδωνα και Ξηριά, ενώ σύννεφα σκόνης αιωρούνται στην ατμόσφαιρα του Βόλου, αφού η ξεραμένη λάσπη μετατρέπεται σε σκόνη που σκεπάζει τα πάντα, με το φύσημα του ανέμου και το πέρασμα αυτοκινήτων.

Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα στις ακτές και τις παραλίες του Παγασητικού, όπου απίστευτες ποσότητες από φερτές ύλες καλύπτουν την επιφάνεια και καθιστούν αδύνατη την προσέγγιση στη θάλασσα για όσους θέλουν να κολυμπήσουν, και γι’ αυτό έχει ζητηθεί από το Ιδρυμα Λασκαρίδης να στείλει το σκάφος “Typhoon” και στον Παγασητικό για τον καθαρισμό των ακτών. Ήδη το “Typhoon” δραστηριοποιείται στις ανατολικές ακτές του Πηλίου και έχουν καθαριστεί οι παραλίες Αη Γιάννη και Παπά Νερό, βγάζοντας εκατοντάδες τόνους σκουπιδιών και φερτών υλών από την πρόσφατη θεομηνία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Ν.Β.

Προηγούμενο άρθροΜητσοτάκης για ελληνοτουρκικά: Ζητήματα εθνικής κυριαρχίας και ακεραιότητας δεν θα μπουν ποτέ στο τραπέζι
Επόμενο άρθροΜε αυξημένη συμμετοχή διεξάγονται οι εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στη Μαγνησία