Νέο θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα έγινε στις 9.30 το πρωί της Κυριακής στη Χαλυβουργία Ελλάδος στη Β’ ΒΙΠΕ Βόλου με θύμα έναν εργαζόμενο τη στιγμή που συντηρούσε μηχάνημα του εργοστασίου.

Πρόκειται για έναν άνδρα 42 ετών που ανασύρθηκε νεκρός από μηχάνημα πρέσας της μεγάλης χαλυβουργικής μονάδας που εργαζόταν, την ώρα που ως συντηρητής του μηχανήματος ασχολούνταν με τη συντήρησή του.

Η πρέσα, για άγνωστους λόγους, τέθηκε ξαφνικά σε λειτουργία και ενώ ο εργαζόμενος βρισκόταν κάτω από το μηχάνημα με αποτέλεσμα να συνθλιβεί.

Ο άτυχος άνδρας τραυματίστηκε θανάσιμα όταν η πρέσα, για άγνωστους λόγους, τέθηκε ξαφνικά σε λειτουργία και ενώ ο εργαζόμενος βρισκόταν κάτω από το μηχάνημα με αποτέλεσμα να συνθλιβεί.

Ενημερώθηκε αμέσως το ΕΚΑΒ και η σορός του 42χρονου μεταφέρθηκε στο “Αχιλλοπούλειο” Νοσοκομείο Βόλου.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ο άτυχος εργαζόμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, διέμενε στο Βελεστίνο.

Δύο νεκροί σε έναν μήνα

Υπενθυμίζεται πώς μόλις πριν από έναν μήνα στο ίδιο εργοστάσιο, ένας εργάτης είχε πέσει από την οροφή με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Ειδικότερα, ο άτυχος εργάτης, ο οποίος απασχολούνταν σε εργολάβο, βρισκόταν στην οροφή του εργοστασίου προσπαθώντας να αλλάξει τους τσίγκους, όταν για άγνωστο λόγο έχασε την ισορροπία του και έπεσε από ύψος 20 μέτρων.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε τον εργάτη στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Εκτόξευση του αριθμού των νεκρών

Τα επίσημα στοιχεία αναφορικά με τα εργατικά δυστυχήματα, που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, αποκάλυπταν ότι μόνο τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2023 οι νεκροί σε εργατικά ατυχήματα είχαν φτάσει τους 57, ενώ όλο το 2022 ο αριθμός των θυμάτων ήταν 104.

Το 2021, οι νεκροί από εργατικά δυστυχήματα ήταν 31, το 2020, 41, το 2019 σκοτώθηκαν ή πέθαναν εν ώρα εργασίας 51 άνθρωποι ενώ το 2018 έχασαν τη ζωή τους στη δουλειά 46 άτομα.

Σύμφωνα με στοιχεία του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, την εικοσαετία 1999-2009 τουλάχιστον 2.000 εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους εν ώρα εργασίας ενώ μόνο στον κλάδο του επισιτισμού τα τελευταία 6 χρόνια σημειώθηκαν 53 θάνατοι, κυρίως διανομέων με μηχανάκι.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣυνελήφθη 25χρονος στο Βόλο για κλοπή
Επόμενο άρθροΓεμάτο με λάσπη κι άλλα φερτά υλικά το λιμανάκι της Νέας Αγχιάλου Βόλου