Εγινε την Κυριακή η ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, την υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Μαρία Κεφάλα, τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Κελέτση, τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιο για θέματα Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, Χρήστο Τριαντόπουλο και τον αναπληρωτή Εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννη Αρτοποιό.

Οπως είπε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Κελέτσης, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η επιχείρηση αποκομιδής των νεκρών ζώων από τις περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Daniel», ενώ για την προστασία και τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας συνδράμουν 40 στελέχη του Ελληνικού Στρατού, αλλά και ιδιώτες. Ο ίδιος τόνισε ότι, δεν τίθεται θέμα ποιότητας των υδάτων, ή, καταλληλότητας των αλιευμάτων στον Παγασητικό Κόλπο. Το πρόβλημα είναι ότι οι αλιείς αντιμετωπίζουν εμπόδια στο να χρησιμοποιήσουν αλιευτικά εργαλεία στην περιοχή, λόγω φερτών υλικών -όπως δέντρα και ξύλα- που εμποδίζουν τη δραστηριότητα.

Επιπλέον, ο κ. Κελέτσης έκανε λόγο για περισσότερα από 225.000 δηλωθέντα νεκρά ζώα. Πιο αναλυτικά, έχουν καταγραφεί 70.935 αιγοπρόβατα , 6.136 βοοειδή, 20.326 χοιρινά και 131.795 πτηνά. Τα νεκρά ζώα που έχουν περισυλλεγεί και διαχειριστεί, είτε με καύση, είτε με υγειονομική ταφή, ανέρχονται σε 37.007 αιγοπρόβατα, 16.460 χοιρινά, 148 βοοειδή, 50.515 νεκρά πτηνά. Υπάρχουν ακόμη περιοχές όπου δεν υπάρχει πρόσβαση για να γίνει η περισυλλογή νεκρών ζώων, κυρίως στις περιφερειακές ενότητες Τρικάλων και Λάρισας.

Διαβεβαίωσε ακόμα ότι, εξετάζονται όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία για τη στήριξη παραγωγών και αλιέων σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο, που δεν θα έχουν εισόδημα.

Αναφερόμενος στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη, δήλωσε πως θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Επίτροπο Γεωργίας της Ε.Ε. καθώς και με άλλους Ευρωπαίους υπουργούς Γεωργίας τους οποίους θα προσκαλέσει στη Θεσσαλία για να δουν τι επιπτώσεις άφησε πίσω η κακοκαιρία «Daniel».

Πηγή:protothema

Ν.Β.

Προηγούμενο άρθροΚΚΕ για Μητσοτάκη: Το κυβερνητικό «καλάθι» της ΔΕΘ είχε παροχές, αλλά μόνο για τους επιχειρηματικούς ομίλους
Επόμενο άρθροΣυνεχίζεται η δωρεάν διέλευση οχημάτων σε τμήματα, ποια, των εθνικών οδών λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας